17.3 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Groene Muggenteams voor duurzame Haarlemse festivals

Haarlem – De gemeente Haarlem zet extra in op het verduurzamen van de Haarlemse evenementen. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de evenementenorganisatoren en de Groene Muggenteams. Het Veerplas Festival maakt aankomende zaterdag het festival schoner en duurzamer.

Geschrokken van afval

Na de eerste editie vorig jaar schrok de organisatie van de hoeveelheid afval dat er was geproduceerd op één dag. Samen met de bezoekers wil de organisatie het afval reduceren. Dit jaar komen er herbruikbare bekers, draagbare pocket asbakjes en wordt afval gescheiden.

Verduurzamen

De gemeente heeft een ondersteunende en faciliterende rol in het verduurzamen van de evenementen. Afgelopen maart was er een kick-off bijeenkomst met informatie over de mogelijkheden om een festival duurzamer te maken. De reacties van de evenementenorganisatoren waren positief.

Groene Muggenteams

Bij het Veerplas Festival, afgelopen zaterdag, zette de gemeente ook Groene Muggenteams in. De teams stimuleren evenementbezoekers om afval in de afvalbak te gooien. Want het is veel gezelliger en fijner feestvieren zonder zwerfafval. Deze zwerfafvalcampagne is sinds vorig jaar in het leven geroepen door een samenwerking tussen de gemeente, Spaarnelanden, de Groene Mug en de Groene Lobby. Festivals kunnen deze Groene teams inzetten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio