10.6 C
De Bilt

Groepsaankoop zonnepanelen in Uithoorn

Uithoorn – Na succesvolle acties in vorige jaren is de gemeente Uithoorn weer een groepsaankoop zonnepanelen voor de inwoners van Uithoorn en De Kwakel gestart. Het Regionaal Energieloket verzorgt de actie voor de gemeente.

Aanleiding

Bij eerdere groepsaankopen van zonnepanelen en andere maatregelen hebben veel inwoners van de mogelijkheid gebruik gemaakt om hun woningen te verduurzamen. Om dit te blijven stimuleren is de gemeente nu weer een groepsaankoop voor zonnepanelen gestart. Dat sluit ook aan op de duurzaamheidsdoelen uit het coalitieakkoord.

 

Vrijblijvend inschrijven tot 31 juli

Belangstellenden kunnen zich tot 31 juli op www.regionaalenergieloket.nl/uithoorn vrijblijvend inschrijven. Hierna ontvangt men een uitnodiging om een woningopname in te plannen met de installateur. Kort na de woningopname ontvangen bewoners een persoonlijke offerte van het installatiebedrijf en kunnen ze besluiten of ze meedoen met de actie. De gemeente helpt inwoners zo om eenvoudig en tegen een goede prijs-kwaliteitsverhouding zonnepanelen aan te schaffen en te laten installeren. De investering in zonnepanelen verdient zichzelf gemiddeld binnen 9 jaar terug. Zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee.

 

Wethouder Bouma over de actie

“ Elke reden waarom mensen meedoen aan de groepsaankoop zonnepanelen is goed, voor het klimaat, vanwege de financiële voordelen of om andere redenen. Ik hoop dat deze actie weer veel deelnemers oplevert die zo hun woning verduurzamen”.

 

Informatieavonden

De gemeente organiseert samen met het Regionaal Energieloket een tweede informatieavond. Deze vindt plaats op woensdag 4 juli. Vanaf 19.15 uur is iedereen welkom in het gemeentehuis, Laan van Meerwijk 16, Uithoorn. Tijdens de informatieavond licht het Regionaal Energieloket de actie toe en is ook de installateur aanwezig. De avond biedt voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

Op 25 juni heeft al een eerste bijeenkomst plaatsgevonden die door vele geïnteresseerden is bezocht.

 

Regionaal energieloket

Op het Regionaal Energieloket kunnen woningeigenaren zich vrijblijvend inschrijven voor de inkoopactie zonnepanelen. Daarnaast helpt het Regionaal Energieloket bij vragen rondom energie besparen en duurzaam wonen. Op het energieloket zien woningeigenaren met de HuisScan snel welke duurzame maatregelen het meest geschikt zijn voor de woning. Ook is er een overzicht van subsidies en financieringsmogelijkheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio