5.2 C
De Bilt

Groot Pop-Up Repair Café in provinciehuis Noord-Holland

Is je stofzuiger stuk? Heeft je overhemd een gat? Je speelgoedauto een kapotte band? Of mist je knuffel een oog? Op 15 oktober tijdens International Repair Day, organiseert de provincie Noord-Holland samen met drie lokale Repair Cafés, een groot Pop-up Repair Café in het provinciehuis in Haarlem. Want waarom weggooien als iets ook gerepareerd kan worden? Van 10.00 tot 14.00 uur staan diverse reparateurs van Repair Cafés Vogelenzang, Overveen en Haarlem West klaar om, samen met de bezoekers die langskomen, spullen te repareren.

Datum:             15 oktober 2022

Tijd:                 10.00 – 14.00 uur

Locatie:             Johan Remkeszaal | Provinciehuis Noord-Holland | Dreef 3, Haarlem

Reparaties:        Elektrische apparaten, speelgoed, kleding

Slagingskans:    Er is helaas geen 100% garantie dat iets gerepareerd kan worden, de  

                       slagingskans is +/- 60%

Kosten:             Het is gratis. Bezoekers kunnen een vrijwillige bijdrage doen die naar een

                        goed doel gaat

Huisregels:        Huisregels | Repaircafe

Het aanschaffen van spullen veroorzaakt de meeste milieu-impact van de gemiddelde Nederlandse consument. Repareren in plaats van weggooien en nieuw kopen, verkleint deze impact. Rosan Kocken, gedeputeerde circulaire economie: “Langzamerhand zijn we er aan gewend om wat kapot is, weg te gooien. Omdat producten zo gemaakt worden dat ze lastig te repareren zijn, of omdat een nieuw product niet zo duur is en daarmee makkelijker en goedkoper is dan repareren. De provincie streeft naar een circulaire economie. Onze huidige wegwerp-mentaliteit past daar niet in; we maken afval én we hebben steeds grondstoffen nodig voor nieuwe producten (apparaten/kleding etc). Door veel meer te repareren, verspillen we minder kostbare grondstoffen, verminderen de co2 uitstoot en we verkleinen de afvalberg.”

Over Repair Cafés

Door heel Nederland organiseren lokale Repair Cafés gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Van kleding tot meubels en van elektrische apparaten tot speelgoed. Diverse reparatiedeskundigen, zoals elektriciens, naaisters en timmerlieden, helpen de bezoekers met de reparatie en leren ook meteen hoe iemand dit thuis kan doen. De overkoepelende stichting Repair Café biedt ook online veel reparatiekennis.

Voor meer informatie: www.noord-holland.nl/repaircafe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio