17.5 C
De Bilt
donderdag, 28 september 2023

Grote brand bij houthandel Ter Aar overgeslagen naar andere bedrijven; evacuaties omliggende woningen

Ter Aar – Rond 21.30 kwamen de eerste meldingen binnen bij de hulpdiensten van een grote brand in Ter Aar. Het gaat hierbij om een houthandel aan de Hertog van Beijerenstraat. De brand lijkt echter ontstaan in een bedrijf dat plastic robots maakt. Die brand is direct naar de houthandel overgeslagen.

Dikke, zwarte rookwolken stijgen omhoog en vlammen slaan uit het dak. Inmiddels is de brand ook overgeslagen naar andere bedrijfspanden en is het vuur groter geworden. Nabij gelegen woningen worden inmiddels al geëvacueerd.

GRIP 2 vanwege gevaarlijke rookontwikkeling bij Ter Aar

De enorme rookontwikkeling is inmiddels zo groot geworden dat opgeschaald is naar GRIP 2. Dat gebeurt bijvoorbeeld als het gaat om grote, mogelijk giftige rookwolken die soms regio’s overstijgen. Voor de hele regio Rijnland is inmiddels ook een NL-Alert uitgestuurd om binnen te blijven, ramen en deuren gesloten te houden en elektrische ventilatie uit te schakelen. De rookwolken zijn inmiddels zelfs in Amsterdam en Haarlem te zien.

Dikke zwarte rookwolken in Ter Aar bij brand houthande
Dikke zwarte rookwolken in Ter Aar bij brand houthandel – Foto: © Joeri Harte

Op Twitter gaan beelden vanuit een vliegtuig rond van de brand:

Het is onduidelijk hoe de brand zo snel om zich heen heeft kunnen grijpen. Er waren ook meerdere explosies die waarschijnlijk veroorzaakt werden door gasflessen of vorkheftrucks. Het Leidsch Dagblad maakt melding van een woedende eigenaar die niet begrijpt hoe de eerste aanwezige hulpdiensten geen blusmiddelen bij zich hadden en het wel 3 kwartier duurde voordat er met blussen werd begonnen.

Brand Ter Aar
Brand Ter Aar – Foto: © Joeri Harte

Het ziet er naar uit dat de bluswerkzaamheden nog de hele nacht in beslag zullen nemen. Over mogelijke slachtoffers is niets bekend. Ook over verkeershinder is nog niets gemeld. Wel is dringend opgeroepen niet naar het gebied toe te komen.

Onze redacteuren Marvin Weijers en Wesley Weijers hebben de nodige informatie weten te verzamelen. Overige foto’s zijn gemaakt door Joeri Harte en ter beschikking gesteld aan Regio Online.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio