2.3 C
De Bilt

HackShield: gemeente Aalsmeer zoekt Junior Cyber Agents

Kinderen zijn steeds vaker online: spelen games, appen en brengen veel tijd op social media door. Maar ze zijn zich nauwelijks bewust van de gevaren die hier aan kleven. Daarom zet de gemeente Aalsmeer zich samen met de politie hiervoor in met HackShield. Dit is een online game om kinderen weerbaar te maken op internet.

Zaterdag 3 februari stond de Maakplaats in de bibliotheek Aalsmeer in het teken van HackShield. Tijdens deze middag ontmoetten de kinderen twee échte agenten, waaronder de bekende jeugdagente Kim van der Weij. Zij legden uit wat cybercriminaliteit is en hoe je een Junior Cyber Agent kunt worden. Ook lieten ze een filmpje zien waarin de burgemeester, kinderburgemeester en Kim alle kinderen in Aalsmeer oproepen om HackShield te spelen.

Maakplaats HackShield in bibliotheek Aalsmeer
Maakplaats in bibliotheek Aalsmeer – Foto: gemeente Aalsmeer

HackShield is een online game voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar oud. Door het spelen van het spel leren zij welke gevaren en risico’s er op het internet zijn en hoe zij zich daartegen kunnen beschermen. Onderwerpen als hacken, phising en nep news komen voorbij. Maar ook welke links zijn te vertrouwen, sociale media en veilige wachtwoorden komen aan de orde. In het spel proberen kinderen cybercriminelen te verslaan.

Aanmelden HackShield

Aanmelden kan via www.joinhackshield.com/gemeente/aalsmeer. Meld je aan en registreer je onder de gemeente Aalsmeer. De kinderen met de hoogste score ontvangen later dit jaar een uitnodiging van burgemeester Gido Oude Kotte. Tijdens een speciale bijeenkomst worden zij gehuldigd tot de beste Junior Cyber Agents van Aalsmeer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio