15 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Halloween op het Muiderslot

Muiden – Op 30 en 31 oktober 2020 zijn er spannende Halloween rondleidingen door een donker Muiderslot. De schaduwzijde van het kasteel en duistere gebeurtenissen uit het verleden worden tijdens deze avonden onthuld. De verhalen zijn doodeng en dus alleen geschikt voor mensen met een sterke maag, niet voor kinderen.

Het spookt hier

Aan de geschiedenis van het Muiderslot kleeft bloed, moord, doodslag, kwelling. In de Naargeestige Halloween Nachttours worden bezoekers mee genomen naar donkere kerkers, over krakende zolders en door het duistere verleden. Sinds het kasteel is gebouwd door graaf Floris de Vijfde, gebeuren er onverklaarbare dingen….. In 1296 werd Floris vermoord, nadat hij op zijn eigen Muiderslot gevangen had gezeten.  Regelmatig keert zijn geest terug naar de plek waar hij zijn laatste dagen sleet. Zo zag de dichter Constantijn Huijgens hem toen hij in de 17e eeuw logeerde bij schrijver en kasteelheer P.C. Hooft.

Halloween

En…. er komen meer gasten uit het verleden op bezoek. Medewerkers en bezoekers maken soms vreemde dingen mee. Een lachende Engelsman in de Ridderzaal, galmende voetstappen van mensen die er niet zijn. In een nachttour wordt het uit de doeken gedaan en wie weet wat het gebouw met jou doet…

Praktische informatie en kaartjes

Het kasteel is op deze avonden alleen onder leiding van een gids te bezoeken en vooraf reserveren is noodzakelijk. Ben je benieuwd naar het duistere verleden van het Muiderslot? Reserveer dan vanaf half oktober je plek op muiderslot.nl/agenda. Op deze avonden geldt een toeslag van 5,00 euro p.p. op de reguliere entreeprijzen. Het Muiderslot is op 30 en 31 oktober open van 19:00 tot 22:30 uur. Neem ook je mondkapje mee, want dat is verplicht in het kasteel. De coronamaatregelen worden nauwlettend in de gaten gehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio