20.1 C
De Bilt

Heemskerk brengt veiligheid certificaat website op orde

Heemskerk – In verschillende media is melding gemaakt dat de gemeentelijke website door Google als ‘niet veilig’ wordt bestempeld. De oorzaak is dat Google het gebruik van certificaten van de firma Symantec niet langer goedkeurt.

Nooit in gevaar geweest

De websites van de gemeente Heemskerk zijn echter geen moment onveilig geweest. Om ervoor te zorgen dat gebruikers van de webbrowsers Chrome geen melding krijgen over de veiligheid van www.heemskerk.nl is het certificaat vervangen.

Google wordt strenger

Om de veilige uitwisseling van gegevens op internet te garanderen worden beveiligingscertificaten gebruikt (ook wel SSL-certificaten). Bij het bezoeken van een website wordt gekeken of de website een geldig en vertrouwd certificaat heeft. Google heeft onlangs het vertrouwen opgezegd in certificaten van de firma Symantec.

Certificaat vervangen

Het gevolg is dat de browser Google Chrome websites met deze certificaten niet meer ondersteunt of kenmerkt als onveilig. De gemeente Heemskerk heeft het betreffende certificaat vervangen om de bereikbaarheid van de website in alle browsers te kunnen garanderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio