9.5 C
De Bilt

Heemskerkse Waterdag beleeft geslaagde eerste editie

Wethouders Frits Brouwer en Gaatze de Vries namen het als brandweermannen tegen elkaar op tijdens de eerste Heemskerkse Waterdag op 21 mei. Wie weet als eerste een brandje te blussen? Na de overwinning van Brouwer was de dag geopend. Zo’n 350 bezoekers lieten zich informeren over het belang van water en groen en deden mee aan de gratis activiteiten in, op en rond het water.

Heemskerkse Waterdag

Gemeente Heemskerk organiseerde deze Waterdag om mensen bewust te maken van klimaatverandering. Hoe verminderen we wateroverlast, watertekort en hittestress? Bezoekers konden informatie krijgen over onder andere schoon water, het belang van insecten en ‘groen’ tuinieren. Wethouder De Vries ging tijdens een korte speech in op de maatregelen die de gemeente Heemskerk neemt om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan en riep bezoekers op ook zelf een steentje bij te dragen, onder andere door tegels te wippen in hun tuin.

Ook de brandweer doet mee
Ook de brandweer doet mee – – Foto: gemeente Heemskerk

Zuinig zijn op zoet water

Wethouder Brouwer vertelde hoe weinig zoet water er op aarde beschikbaar is. We moeten er dus zuinig mee omgaan. Voor kinderen waren er volop wateractiviteiten, zoals de watertafel, waterbeestjes leren herkennen, een sup try-out, vissen en een modelbootje besturen. Ook de wandelingen door het groen in kasteeltuin Assumburg en een rondleiding door boswachter Evert-Jan konden op veel belangstelling rekenen. Een geslaagde dag, die volgend jaar waarschijnlijk wordt herhaald.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio