13.5 C
De Bilt

Heiloo heeft in Fleur Bakker een nieuwe kinderburgemeester

De 10-jarige Fleur Bakker wordt de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Heiloo. In de vergadering van de raad op 10 juli 2023 wordt de nieuwe kinderburgemeester officieel geïnstalleerd. Dan wordt ook afscheid genomen van de huidige kinderburgemeester Maurits van Schouten.

In het afgelopen jaar heeft Maurits heeft de rol van kinderburgemeester met veel enthousiasme vervuld. Hij gaat na de zomervakantie naar de middelbare school en draagt daarom het stokje over.

Nieuwe kinderburgemeester Heiloo

In mei dit jaar is de gemeente begonnen met het zoeken naar een nieuwe kinderburgemeester. Afgelopen woensdagmiddag waren de gesprekken met de kandidaat kinderburgemeesters gepland. Burgemeester Mascha ten Bruggencate: “Ik ben heel trots dat we weer een mooie selectie aan enthousiaste kandidaat kinderburgemeesters hadden. Het was een moeilijke keuze want ze waren allemaal erg gemotiveerd en hadden veel goede ideeën voor kinderen in Heiloo. Wat ik zelf ook leuk vind is dat nu voor het eerst een meisje kinderburgemeester wordt”. Fleur is nu 10 jaar, woont in de gemeente en zit in groep 7 van basisschool St. Radboud.

Fleur en Mascha
Fleur en Mascha – Foto: gemeente Heiloo

Rol kinderburgemeester

Als kinderburgemeester vertegenwoordig je de kinderen uit de gemeente: wat vinden kinderen belangrijk en waar vragen ze aandacht voor. Daarnaast helpt de kinderburgemeester de burgemeester van Heiloo bij een aantal taken, zoals belangrijke evenementen en bijzondere gebeurtenissen.

Bijwonen raadsvergadering

Geïnteresseerden kunnen de vergadering bijwonen als toehoorder. De vergadering vindt plaats in het gemeentehuis en begint om 19.30 uur. Ook kan men de vergadering thuis volgen via een livestream. De stukken en link naar de livestream kunt u vinden via Raad en College | Gemeente Heiloo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio