23.5 C
De Bilt

Help basisscholen strijden tegen textielafval

Uithoorn – Van 3 tot en met 27 juni vindt de Textiel Race Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn plaats. Tien scholen leren in gastlessen alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel! Het opgehaalde textiel en kleding wordt hergebruikt en gerecycled. En de school die het meeste inzamelt, wint ook nog eens een workshop upcyclen. Zo maakt de Textiel Race het inzamelen van textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk!

Wethouder Ferry Hoekstra was aanwezig bij de eerste gastles bij groep 6A van basisschool De Kwikstaart. Hij is blij dat de jonge kinderen op deze speelse manier al leren dat afval scheiden goed en belangrijk is: “We streven naar een circulaire economie, waarin afval niet meer bestaat, maar gezien wordt als een waardevolle grondstof. Het is dan wel belangrijk dat je goed weet hoe je afval moet scheiden. Jong geleerd is oud gedaan.”

Help basisscholen met textiel inzamelen

Woont u in de buurt van deze scholen, dan kunt u tussen maandag 3 en donderdag 27 juni gemakkelijk en gratis uw textiel thuis laten ophalen. Denk bij textiel aan een oude trui, uw sokken, oude gordijnen of oude handdoeken. Bied uw textiel aan op de website: www.textielrace.nl. Uw textiel wordt vervolgens opgehaald door leerlingen van de dichtstbijzijnde basisschool. Hoe leuk is dat? Als dank voor het online aanmelden ontvangt u kortingscodes voor verschillende duurzame merken, zoals Iron Roots, LABFRESH, Mud Jeans en Loop.a Life.

De Textiel Race Diemen, Ouder-Amstel & Uithoorn is een initiatief van de gemeenten Diemen, Ouder-Amstel & Uithoorn. De scholen die in Diemen, Ouder-Amstel & Uithoorn meedoen zijn: Kwikstaart, het Duet, de Octopus, Noorderbreedte, Amstelschool en het Kofschip.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio