Honden en poezen uit woning gehaald door dierenpolitie

Zaanstreek-Waterland – Afgelopen weekend heeft de dierenpolitie vier huisdieren uit een woning gehaald. Dit gebeurde op basis van de wet Dieren, vanwege de slechte omstandigheden waarin de dieren verkeerde.

Welzijn dieren

Er waren meldingen geweest van stankoverlast in een woning in Zaanstreek-Waterland. Daarop is de dierenpolitie met een machtiging de woning in gegaan. Zij deden dit om het welzijn van de de dieren te controleren.

In de woning troffen zij twee poezen en twee honden aan. De woning bleek erg vervuilt te zijn. Er werden onder meer grote hoeveelheden uitwerpselen aangetroffen. De dierenpolitie heeft daarop de landelijke inspectie dierenbescherming (LID) ter plaatste laten komen vanwege de honden en katten. De politie schakelde ook de GGD in om hulp te bieden aan de bewoner.
Er wordt nader onderzoek gedaan en de bewoner zal worden gehoord omdat hij de dieren geen nodige zorg gegeven heeft.

Wet Dieren

In de Wet dieren staat de intrinsieke waarde van het dier centraal. De regelgeving van de Wet Dieren waarborgt het welzijn en de gezondheid van dieren.
Het dumpen, verwaarlozen, mishandelen en doden van een dier zijn misdrijven en daarmee strafbaar en dus zaken voor de politie.

In de Wet Dieren zijn de intrinsieke waarden (de vijf grondrechten) voor dieren opgenomen, dieren moeten:
– vrij zijn van dorst, honger en onjuiste voeding
– vrij zijn van fysiek en fysiologisch ongerief
– vrij zijn van pijn, verwondingen en ziektes
– vrij zijn om het normale gedrag te kunnen uitoefenen
– vrij zijn van angst en chronische stress.

Meer informatie over de Wet Dieren is ook te vinden op de website van het RVO Rijksdienst voor Ondernemend Nederland  -> RVO-info

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img