12.2 C
De Bilt

Huren voormalig verzorgingshuis Oldenhove in Overveen krijgt groen licht

Tijdens de extra raadsvergadering op 24 mei is besloten dat de gemeente Bloemendaal voormalig verzorgingshuis Oldenhove in Overveen voor 10 jaar mag huren en de overeenkomst met eigenaar St Sint Jacob kan ondertekenen. Dat betekent dat we daar op korte termijn gefaseerd 150 personen tijdelijk kunnen huisvesten. Het gaat om maximaal 90 statushouders, aangevuld met andere doelgroepen met een urgente huisvestingsvraag. Binnenkort start een participatietraject met omwonenden. Voordat het gebouw klaar is voor bewoning worden de woonunits en gemeenschappelijke ruimtes opgeknapt.

Participatie

De buurt wordt uitgenodigd mee te denken over onderwerpen waarop participatie mogelijk is. De onderwerpen zijn: invulling van de buitenruimte en meedenken over hoe Oldenhove een prettige leefomgeving wordt. Zowel voor de bewoners als voor de buurt.

Verwachte planning

  • Vanaf juni: Start participatietraject omwonenden en aanvang bouwwerkzaamheden gebouw
  • Na zomervakantie: Start gefaseerde inhuizing nieuwe bewoners 

Oplossing via Oldenhove

Met het besluit van de gemeenteraad om het gebouw voor 10 jaar te huren komt een goede tijdelijke oplossing in zicht voor veel mensen die in afwachting zijn van woonruimte in de gemeente. Kijk voor meer informatie op de projectpagina bloemendaal.nl/oldenhove

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio