17.2 C
De Bilt

‘Huttenbouw moeten we koesteren’: Zaanstad ondersteunt jaarlijkse klusevenement voor kinderen

Iedere zomer zorgen vrijwilligers ervoor dat Zaanse kinderen aan de huttenbouw kunnen meedoen op verschillende plekken in de gemeente Zaanstad. Na afloop moet het hout weer afgevoerd worden van de bouwplekken. Voortaan neemt de gemeente het afvoeren van het hout voor haar rekening. Wethouder Actief Burgerschap Harrie van der Laan: “De huttenbouw is ontzettend belangrijk. Kinderen beleven hier veel plezier aan. Veel vrijwilligers zetten zich met hart en ziel hiervoor in en het brengt mensen samen. Voor sommige kinderen is dit hun enige uitje in de hele zomervakantie. Daarom moeten we de huttenbouw blijven koesteren.”

Vrijwilligers hebben aangegeven dat het afvoeren van hout erg tijdrovend is en ook kosten met zich meebrengt. Daarom neemt de gemeente vanaf komende zomer deze taak over. Zaanstad heeft vijf bouwgroepen, Wormerveer, Westzaan, Koog aan de zaan, Assendelft en Krommenie.

Planning huttenbouw

De huttenbouw voor de zomer van 2024 vindt plaats in de laatste week van de schoolvakantie. De exacte planning is als volgt:

  • Westzaan: maandag 26 augustus tot en met woensdag 28 augustus
  • Wormerveer : maandag 26 augustus tot en met vrijdag 30 augustus
  • Krommenie: maandag 26 tot en met donderdag 29 augustus
  • Assendelft: maandag 26 augustus tot en met woensdag 28 augustus.
  • Koogerpark/Koog aan de Zaan: maandag 26 augustus tot en met vrijdag 30 augustus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio