9 C
De Bilt

Iconisch Voetstappenpad onderdeel van MediaMiles

Hilversum – Het college van B&W heeft vandaag besloten om het Voetstappenpad onderdeel van de MediaMiles te laten zijn. Wethouder Jaeger pleitte succesvol voor een ingrijpende en vooral innovatieve transformatie van het wandelpad om Hilversum heen. De geplande wandelrally op 19 mei aanstaande, wordt een crossmediale belevenis die Hilversum definitief op de kaart zet als Mediastad.

Hilversumse historie

Het Voetstappenpad is in 1938 aangelegd, zo genoemd naar de bewegwijzering die bestaat uit lage betonnen palen met daarin een voetafdruk. De hele wandeling is 26,5 kilometer lang over uitgestrekte heidevelden met grafheuvels, sfeervolle oude bossen en historisch agrarisch landschap.

Ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan van Goois Natuurreservaat in 1997, is het oude pad in samenwerking met het IVN Gooi en omstreken weer zo goed mogelijk gereconstrueerd. Anno 2019 is het tijd voor een nieuwe reconstructie in het kader van de viering van 100 jaar radio in de Mediastad.

Crossmediale belevenis

De huidige betonnen markering met een witte voetafdruk, wordt vervangen door een aluminiumzuil waarin opensource crossmediale toepassingen, die worden ontsloten via de bestaande MediaMile app.

Sensoren in de zuil pikken signalen van mobiele telefoons op. Wandelaars krijgen tijdens de wandeling direct informatie op de telefoon over prestatie (afstand en snelheid), gezondheid (hartslag en calorieën) en uiteraard het welbevinden van andere wandelaars op het Voetstappenpad. Daarnaast krijgen wandelaars de mogelijkheid om het Metropool Orkest of de Top2000 te beluisteren of kennis te testen over 100 jaar Radio.

Glow in the dark

Naast de innovatieve, crossmediale en vooral ook herkenbaar kleurrijke zuilen wordt ook het pad aangepakt. Inclusiviteit staat hoog in het vaandel van dit college en wordt zichtbaar in de nieuwe aanpak van het wandelpad. Om aan de wens van de rolstoelgebruikers tegemoet te treden wordt het wandelpad voorzien van asfalt. Nieuw asfalt met een innovatieve glow in the dark effect, zodat onze bewoners ook tijdens de donkere uren van de dag genieten van deze nieuwe attractie die Hilversum op de kaart moet zetten.

Bewoners laat horen!!!!

“Het multimediale Voetstappenpad biedt nog een tal van andere mogelijkheden waarop het college ook graag input wil van haar inwoners. “Ik roep iedere Hilversummers op om met ideeën te komen voor nog meer innovatieve toepassingen”, aldus wethouder Jaeger. Bewoners kunnen ideeën mailen naar communicatie@hilversum.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio