2.2 C
De Bilt

Iedereen doet mee in Aalsmeer!

Aalsmeer – Aalsmeer moet toegankelijk zijn voor iedereen. Zowel fysiek als sociaal. Daarom is de werkgroep “Inclusief en toegankelijk Aalsmeer” opgericht. Hierin zijn inwoners van Aalsmeer vertegenwoordigd die een lichamelijke, visuele of verstandelijke beperking hebben. Ook leden van de Adviesraad Sociaal Domein Aalsmeer en andere betrokken inwoners nemen deel aan de werkgroep.

Iedereen doet mee

De werkgroep wil dat de mogelijkheden van inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart met een beperking om mee te doen in de samenleving vergroot worden. Met de werkgroep werkt de gemeente aan de doelen van het VN-verdrag handicap. Het gaat daarbij niet alleen om een toegankelijke openbare ruimte, maar ook over zaken zoals inclusief werkgeverschap en begrijpelijke toegankelijke digitale informatie. Wethouder Zorg Wilma Alink: “Een toegankelijke gemeente maak je niet alleen. Daar hebben we ervaringsdeskundigen voor nodig. Met hen werken we aan bewustwording en stimulering van inclusie en toegankelijkheid. Iedereen moet mee kunnen doen in Aalsmeer.”

Meldpunt toegankelijk Aalsmeer

Op https://www.aalsmeer.nl/wonen-leven/publicatie/een-inclusief-en-toegankelijk-aalsmeer staat nu alle informatie over een inclusief en toegankelijk Aalsmeer voor iedereen. Bijvoorbeeld over de toegankelijkheid van gebouwen, maar ook waar u melding kunt maken van belemmeringen in de openbare ruimte. Kunt u met uw rolstoel de stoep niet af? Staan er obstakels op een geleidelijn? U kunt deze en andere toegankelijkheidsproblemen melden via: toegankelijk@aalsmeer.nl. “Ik hoop dat al onze inwoners willen helpen door obstakels te melden. Door te melden los je niet alleen een probleem op voor jezelf, maar ook voor een ander”, aldus wethouder Alink. De werkgroep werkt momenteel aan verbetering van de website voor mensen met een verstandelijke beperking.

Suggesties?

Als u een voorstel heeft hoe de belemmering opgeheven kan worden of iets verbeterd of verduidelijkt kan worden op bijvoorbeeld de website van de gemeente, dan horen we dat ook graag. Zo kan de gemeente snel met uw melding aan de slag om de toegankelijkheid te verbeteren. In veel gevallen kan een probleem binnen een paar dagen opgelost worden. Soms is een obstakel niet eenvoudig weg te nemen omdat er ingrijpende aanpassingen voor nodig zijn.

Dan bekijken we of het mogelijk is om te schuiven in de meerjarenplanning voor de herinrichting van de openbare ruimte. Bent u of kent u een ervaringsdeskundige (Aalsmeerder met een lichamelijke, verstandelijke of visuele beperking) die wil deelnemen aan de werkgroep? Graag horen wij van u via toegankelijk@aalsmeer.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio