18 C
De Bilt

In Oostzaan moet je vaartuig registreren om te mogen varen

In de gemeente Oostzaan moeten alle vaartuigen met een motor die varen of liggen in de gemeente Oostzaan, geregistreerd zijn. Aanvragers van de registratie ontvangen een sticker die op het vaartuig geplakt moet worden.

De registratie van motorvaartuigen draagt bij aan het terugdringen van vaaroverlast en de bevordering van de veiligheid op het water. Doordat de eigenaar van het motorvaartuig bekend is kan er beter gehandhaafd worden op de naleving van de vaarregels. Bovendien voorkomt de registratie dat boten slordig aan de waterkant worden gestald. De omgeving blijft hierdoor netjes.

Aanvragen vaarregistratie

Het aanvragen van de vaarregistratie van uw motorvaartuig kan digitaal (met uw DigiD) via de website van de gemeente bit.ly/vareninoostzaan. Het is ook mogelijk om de registratie persoonlijk in het gemeentehuis te regelen. De vaarregistratie kost € 20,45.

Ook vaartuigen met een Y-nummer moeten registreren

Ook als uw motorvaartuig al met een Y-nummer is geregistreerd bij de RDW moet u uw vaartuig bij de gemeente registreren. U hoeft in dat geval geen leges voor de registratie bij de gemeente te betalen en ook geen sticker op het motorvaartuig aan te brengen. De registratie van een motorvaartuig met Y-nummer kunt u online doen of persoonlijk aan de balie van het gemeentehuis.

Wat zijn de regels op het water?

De gemeente Oostzaan heeft met haar buitengebied Oostzanerveld en het Twiske een uniek natuurgebied binnen haar grenzen. Het prachtige gebied is aantrekkelijk voor watersporters, maar ook heel kwetsbaar. Om het gebied te beschermen, zijn regels opgesteld. Deze zijn ook te raadplegen op de website: www.varendoejesamen.nl.

Overlast melden bij gemeente Oostzaan

Overlast kunt u melden bij gemeente Oostzaan melden via het digitale meldingsformulier ‘vaaroverlast’ op www.oostzaan.nl. Een gevaarlijke situatie zoals te hard varen kunt u melden via de servicelijn van de politie: 0900-8844.

1 REACTIE

  1. Wat ik nu zo jammer vind is dat ik die zo nu en dan door Oostzaan met de boot vaart. Dan als enig met stickers ben ? Leuk plan maar zo lang er niet op gehandhaaft wordt heeft dit geen zin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio