15 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Inloophuis aan Provincialeweg opent in juni

Aan de Provincialeweg 220 in Zaandam opent halverwege juni een inloophuis. Bezoekers krijgen daar professionele begeleiding en de mogelijkheid om meer grip op hun leven te krijgen. Het inloophuis is open van dinsdag tot en met zaterdag van 14.00-21.00 uur. De Regenboog Groep verzorgt tijdens deze openingstijden het toezicht en de begeleiding, in samenwerking met het Leger des Heils, de GGD/MABZ en stichting Surant.

Inloophuis voor betere leefbaarheid en welzijn bezoekers

Wethouder Natasja Groothuismink: “De bedoeling is dat het inloophuis bijdraagt aan een betere leefbaarheid in de gemeente én het welzijn van de mensen die er gebruik van maken. We kijken uit naar de samenwerking met De Regenboog Groep en alle andere betrokken partners. Ze hebben veel ervaring met inloophuizen en met de zorg voor de inwoners die dit soort specifieke aandacht goed kunnen gebruiken. Naast verslaving kampen sommigen met psychische problemen, schulden of zijn dakloos.

Een inloophuis maakt de drempel lager naar professionele hulp, waarmee zij meer grip op hun leven krijgen. Dit is beter voor de bezoeker en voor de samenleving, want dit betekent ook dat de kans op overlast in de openbare ruimte afneemt. Het zijn inwoners binnen onze gemeenschap, die ook gewoon een veilige plek verdienen en beter nog: een toekomst”.

Toezicht en begeleiding

De Regenboog Groep heeft veel ervaring met inloophuizen in Amsterdam. Bianca Koster van De Regenboog Groep: “Het belangrijkste van een inloop is dat mensen tot rust kunnen komen, om van daaruit de draad weer op te pakken. De mensen die nu vaak buiten verblijven, hebben straks een plek waar ze naartoe kunnen komen en waar ze zich thuis en nuttig voelen. We stimuleren het gebruik van drugs niet, maar we keuren het ook niet af. Wat we willen is dat mensen op een veilige manier drugs gebruiken. We staan voor harm reduction. Natuurlijk geloven we in herstel en we zullen daar ook altijd bij helpen.”

Zorg voor de omgeving

In de omgeving zijn bewoners op de hoogte gebracht van de start van het inloophuis. Samen met de bezoekers van het inloophuis wil De Regenboog Groep zich als een goede buur gedragen. Buurtbewoners kunnen contact opnemen met de Regenboog Groep bij vragen, ideeën of meldingen. Zij zijn bereikbaar op 06-51602031. In september volgt een open dag voor buurtbewoners en andere geïnteresseerden. Bovendien is er elke dinsdag van 13.00-15.00 uur gelegenheid voor buurtbewoners om even binnen te lopen met vragen of opmerkingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio