9.4 C
De Bilt

Interactieve theatervoorstelling over dementie in Zaantheater voor € 5

Inzicht geven in dementie met een interactieve theatervoorstelling, dat is het doel. Als dementievriendelijke gemeente ondersteunt Zaanstad mensen met dementie en hun mantelzorgers. Zo zijn er op twee plekken in de gemeente Alzheimercafé’s. Daarnaast zet de gemeente zich in om het bewustzijn te vergroten over dementie. Zaanstad heeft daarom de interactieve theatervoorstelling van Ervarea ‘De dementie van Jet en Harrie’ naar het Zaantheater gehaald. Inwoners kunnen op woensdag 8 november om 20:00 uur deze voorstelling bezoeken voor het speciale tarief van € 5, inclusief garderobe en drankje. De theatervoorstelling geeft bezoekers op een speelse manier meer inzicht in dementie.

Wethouder Zorg Harrie van der Laan: “Dementie komt steeds vaker voor. Nu heeft 1 op de 5 mensen er al mee te maken. De verwachting is dat het aantal mensen met dementie toeneemt de komende decennia. Daarom is het belangrijk om dementie te herkennen. En om te weten hoe je het beste om kunt gaan met een naaste die dementie krijgt. Deze voorstelling is een mooie manier om meer te weten te komen over deze hersenaandoening.”

Theatervoorstelling over ‘De dementie van Jet en Harrie’

In ‘De dementie van Jet en Harrie’ volgen we het leven van twee actieve ouderen die met pensioen zijn. Vanaf het moment dat ze genieten van het leven tot het moment dat Harrie dagelijks bij Jet op bezoek gaat in de zorginstelling waar zij heen verhuist. Als dementie je leven binnenwandelt, lijken er twee werelden te ontstaan: die van Jet (degene die aan dementie lijdt) en die van Harrie (alle mensen om Jet heen). Hoe verder het ziekteproces vordert, hoe meer die twee werelden van elkaar verwijderd raken. Je verliest het contact, raakt elkaar kwijt. En met het verdriet dat daarmee gepaard gaat, groeit vaak ook het wederzijds onbegrip.

Het toneelspel wordt afgewisseld met kennisoverdracht en het delen van persoonlijke ervaringen. Zo begrijp je nog beter wat er in het hoofd van Jet gebeurt en ontdek je hoe Harrie het contact met Jet zou kunnen verbeteren. Voor meer informatie: de dementie van Jet en Harrie | Zaantheater

Pop-up coffee & care arrangement van het Buitenhuis voor mantelzorgers in Zaantheater

Voor iedereen die interesse heeft in deze theatervoorstelling maar niet weet hoe dit thuis te organiseren door een partner of familielid met dementie, biedt Het Buitenhuis wellicht een oplossing. Met een pop-up coffee & care arrangement in het Zaantheater zorgen wij voor de partner of familielid met dementie, terwijl de ander de voorstelling beleeft. Samen dus een avondje uit naar Het Zaantheater met voor ieder een eigen programma.

Voor aanmelding graag een mail sturen met naam en telefoonnummer naar hetbuitenhuis@zorgcirkel.nl. Het team van Het Buitenhuis neemt vervolgens contact op om de mogelijkheden te bespreken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio