14.7 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

InterActing wil bewustzijn autisme vergroten

Amsterdam – Met Wereld Autisme Dag op 2 april aanstaande vergroot en verbreedt theaterschool InterActing haar activiteiten. De non-profit organisatie richt zich op jongeren met autisme, die door middel van improvisatie oefeningen hun zelfvertrouwen opbouwen en hun talenten ontwikkelen. Hier kunnen nu nog meer jongeren gebruik van gaan maken. 

Meet the Voices

Op 14 april vindt Meet the Voices plaats, in samenwerking met Kaboom Animation Festival. In het Boom Chicago theater op de Rozengracht te Amsterdam vertolken Nederlandse stemacteurs van animatiefilms en -series live hun werk. Na afloop is er volop gelegenheid voor bezoekers om ze te ontmoeten. De middag vindt plaats van 15:30 uur tot 18:00 uur en wordt gepresenteerd door Jurgen Theuns, de stem van Thomas de Trein. Ook InterActing ambassadeur Henry van Loon zal aanwezig zijn. Verdere namen volgen later via boomchicago.nl/meet-the-voices

thumbnail?sz=w1920&id=1s0zgkfkJksh2NHfXUN5EFiDeA5OFV3DK&sz=w1024
InterActing december 2023. Foto: ©Robin Utrecht

Meer cursussen en locaties

Naast cursussen, workshops en lessen in Amsterdam en Den Haag wordt nu ook Eindhoven toegevoegd aan het programma van InterActing. De eerste 14-weekse voorjaarscursus in Den Haag begint op 2 maart en de eerste zomerschool in Eindhoven op 12 augustus. Inschrijvingen zijn nu geopend, er kan ook eerst een proefles gevolgd worden. Zie interacting.nl/lesprogramma

Wereld Autisme Dag

Op 2 april is het Wereld Autisme Dag. In Nederland zijn er ongeveer 50.000 kinderen en jongeren met autisme. Improvisatietheater, zoals dat van InterActing, helpt neurodivergente mensen bij hun ontwikkeling en om zich beter thuis te voelen in de maatschappij.

Mede-oprichter InterActing Saskia Maas:
“Wij willen mensen nog meer bewust maken van wat autisme echt betekent. Ons doel is om zoveel mogelijk jongeren te bereiken, die we het ook gunnen om plezier te hebben, hun zelfvertrouwen te vergroten en vriendschappen te sluiten met leeftijdsgenoten. Het aantal activiteiten en cursussen groeit dan ook gestaag, met dit doel in gedachten. We willen uitgroeien naar een landelijke organisatie, met InterActing theaterprogramma’s in alle grote Nederlandse steden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio