6.7 C
De Bilt

Isolatieactie van start in Uithoorn

Uithoorn – De gemeente Uithoorn is gestart met een isolatieactie. Doordat steeds meer bedrijven isolatiemaatregelen aanbieden, is het voor woningeigenaren lastig om een goede keuze te maken. Met deze actie wil de gemeente het verduurzamen van woningen gemakkelijk maken voor haar inwoners en het opwekken van duurzame energie stimuleren. Door de aankoop te bundelen kunnen bewoners verschillende isolatie-maatregelen uit laten voeren tegen een scherpere prijs.

Isolatieactie vanuit Regionaal Energieloket

De actie is opgezet in samenwerking met het Regionaal Energieloket. Technische specialisten van Regionaal Energieloket hebben verschillende installateurs in de regio bekeken. Op basis van prijs, kwaliteit en ervaring is de beste installateur gekozen die de isolatie-maatregel(en) zal uitvoeren.

Online informatiebijeenkomst dinsdag 20 oktober

Voor meer informatie over de isolatieactie wordt op dinsdag 20 oktober een informatiebijeenkomst georganiseerd. In verband met de coronamaatregelen vindt deze online plaats. U kunt zich via uw computer, tablet of telefoon aanmelden. Een stap voor stap uitleg hoe u online kunt deelnemen, vindt u op www.regionaalenergieloket.nl, na het invullen van uw postcode. Tijdens deze informatiebijeenkomst wordt de isolatieactie verder toegelicht en kunnen bewoners hun vragen stellen aan de gemeente, het Regionaal Energieloket en de installateur.

Inschrijven isolatieactie

Vanaf nu kunt u zich inschrijven voor de isolatieactie. Bewoners die zich hebben ingeschreven ontvangen een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met de installateur. Tijdens deze woningopname zal de installateur advies geven over de isolatie-maatregel. Kort na de woningopname ontvangen bewoners een persoonlijke offerte. Hierna kunnen bewoners besluiten of ze meedoen met de actie.  Inschrijven kan via www.regionaalenergieloket.nl.

Over het Regionaal Energieloket

Als energieloket van gemeente Uithoorn helpt Regionaal Energieloket woningeigenaren met het verduurzamen van de woning. Door hen te informeren over duurzame maatregelen voor de woning én collectieve projecten te organiseren om samen ook daadwerkelijk aan de slag te gaan. Het Regionaal Energieloket werkt in opdracht van gemeente Uithoorn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio