9.4 C
De Bilt

jaarwisseling Aalsmeer zonder feesten en vuurwerk

Aalsmeer – De jaarwisseling komt eraan. Ook Oud en Nieuw wordt dit jaar anders dan andere jaren. We vieren het thuis en met een kleine  groep. vuurwerk met oudjaar is er niet bij. Om zorgpersoneel, politie, handhavers en andere hulpverleners in deze coronatijd niet nog zwaarder te belasten, geldt dit jaar een landelijk verbod op het afsteken, vervoeren en verkopen van vuurwerk.

Uitzondering voor categorie 1 vuurwerk

Het vuurwerkverbod geldt niet voor vuurwerk uit de zogeheten F-1 categorie. Dit is kinder- en fopvuurwerk, zoals sterretjes, trektouwtjes, knalerwten en sierfonteintjes.

Carbidschieten

Carbidschieten valt niet onder vuurwerk. Om te voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan ontraden wij het Carbidschieten in landelijk gebied. In bebouwd gebied is het verboden om Carbid te schieten.

Boetes

Op het niet naleven van de vuurwerkregels staan stevige boetes. Jongeren tot 18 jaar kunnen een Halt-straf krijgen als zij toch oudjaarsvuurwerk afsteken.

Toezicht en handhaving

Gezamenlijk hebben politie, brandweer en gemeentelijke handhaving zich goed voorbereid op de jaarwisseling in Aalsmeer. Hoewel er wordt uitgegaan van het naleven van de regels, wordt er ook rekening gehouden met enkelen die dat niet van plan zijn te doen. Burgemeester Gido Oude Kotte heeft daarom een noodverordening uitgevaardigd. Hierin wordt onder andere verboden om vanaf 17.00 uur op oudejaarsdag tot 7.00 uur op nieuwjaarsdag te verblijven op de Aalsmeerse wateren en op de daarin gelegen eilanden.

Noodverordening Gemeente Aalsmeer

In deze periode mag er dus niet worden gevaren of worden verbleven op een boot of eiland. Ook is het verboden om in dit gebied in bezit te zijn van vuurwerk, brandstof, alcohol en apparatuur voor het maken van versterkt geluid, of deze zaken te vervoeren. Op overtreding van de regels in de noodverordening staan stevige boetes of zelfs een tijdelijke gevangenisstraf. Deze noodverordening is na te lezen op de website van de gemeente Aalsmeer.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio