27.9 C
De Bilt

Jachthaven Dukra in Zaandam krijgt metamorfose

De gemeenteraad van Zaandam krijgt deze week een plan ter zienswijze voorgelegd, voor de vernieuwing van Jachthaven Dukra in Zaandam. De jachthaven wil in de toekomst plaats bieden aan 122 pleziervaartuigen, 20 havenlodges voor toeristische overnachtingen, maximaal 29 woonboten en 4 woonarken uit de omgeving. Ook kleinschalige horeca, een fietsenstalling en een publiek toegankelijke steiger maken onderdeel uit van het Ruimtelijk Programma van Eisen, dat deze week door het college van B&W is goedgekeurd. Het gebied krijgt zo een gemengde bestemming.

Wethouder René Tuijn: “Het plan voor wonen én recreatie maakt het een prachtige ontmoetingsplek en een waardevolle toevoeging voor het hele gebied. Met horeca en een publiek toegankelijke steiger kan iedereen straks genieten van dit mooie, historische stukje aan de Zaan. Mede dankzij de inbreng uit de buurt maakt het plan nu goed gebruik van alle kansen die deze plek te bieden heeft.”

Gesprekken met de buurt

Sander Dullaart, één van de initiatiefnemers: “De gesprekken met de buurt en andere belanghebbenden hebben grote invloed gehad op de plannen die we aanvankelijk hadden. Het uitgebreide participatietraject heeft uiteindelijk een vorm van consensus opgeleverd, dat tot stand is gekomen door een uiterste inspanning van een grote groep omwonenden en belanghebbenden en ons als ontwikkelaars. Dat vertaalt zich nu in dit nieuwe plan. We zijn enthousiast dat we nu met dit mooie plan de volgende fase bereiken.”

Vervolg jachthaven

Als de gemeenteraad een positieve zienswijze geeft op het plan, wordt er een anterieure overeenkomst afgesloten met de ontwikkelaar. Daarna wordt het ontwerpbestemmingsplan gemaakt en ter inzage gelegd, zodat belanghebbenden erop kunnen reageren. Meer informatie over het plan en het gehele participatierapport staan op https://jachthavendukra.nl/projectontwikkeling/ 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio