12.2 C
De Bilt

JINC Baas van Morgen: kinderen de baas in regio Kennemerland

Vierentwintig leerlingen van de basisschool en het vmbo in Kennemerland nemen vandaag, tijdens de achtste editie van JINC Baas van Morgen, de plek in van 17 CEO’s, directeuren en politici. Onder andere Jos Wienen de burgemeester van Haarlem, directeur Peter van Barneveld van Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk en directeur/bestuurder Anke Huntjens van Pré Wonen uit Velsen, stellen hun stoel voor een dag beschikbaar.

JINC Baas van Morgen

Met JINC Baas van Morgen wil JINC, een non-profitorganisatie die strijdt voor gelijke kansen voor kinderen, de aandacht vestigen op het feit dat een eerlijke start op de arbeidsmarkt niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Wie geboren is een omgeving met sociaaleconomische achterstand, heeft in Nederland immers minder kans om ver te komen – hoe slim of talentvol hij of zij ook is.    

Aan de top

Om die reden organiseert JINC, naast al haar reguliere projecten, jaarlijks het evenement JINC Baas van Morgen. Kinderen ervaren daarbij hoe het is om aan de top te staan, en ontdekken hoe een bedrijf, gemeente of culturele instelling in elkaar zit. De ‘echte’ bazen beloven hun jonge collega’s bovendien dat ze later nog eens een beroep op hen mogen doen, voor bijvoorbeeld een stage of advies. Dat geeft de leerlingen een netwerk buiten de eigen kring.

Impact

Hélène Bothof, vestigingsmanager van JINC Kennemerland, is blij dat JINC Baas van Morgen ondanks alle beperkende maatregelen kan doorgaan. “Het is belangrijk dat we onze leerlingen blijven bereiken, dat we hen ook nu een positieve ervaring kunnen bieden. Eentje die ze zelfvertrouwen en motivatie geeft, die hun horizon verbreedt.”

Jos Wienen, burgemeester van Haarlem, vult aan: “Ontzettend leuk dat er een Baas van Morgen een dagje met mij meeloopt. Niet alleen voor haar trouwens, ook voor mij. Over en weer kun je elkaar inspireren, van elkaar leren en plezier hebben in het samenwerken. Als we dat voor elkaar krijgen is de dag voor mij al geslaagd.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio