11.4 C
De Bilt

Jury derde editie Nationale Flexplek Test bekend

Amsterdam – De jury van de derde editie van de Nationale Flexplek Test is bekend gemaakt. Anke Horstman van Techgirl, journaliste Ingelise de Vries, Paul Snijder, winnaar Beste Talent van The Best Social Awards en Creative Director bij Bram Krikke, Wendy van Til en Tessa Wiegerinck van Flextukkers gaan in 2020 bepalen welke locatie de titel ‘Beste Flexplek van Nederland’ krijgt. De juryleden bestaan uit flamboyante professionals die zelf ook mobiel en flexibel werken. Hiermee komt de competitie in een versnelling, op weg naar de feestelijke ontknoping begin september.

Inzenden gaat komende tijd nog massaal door

Er zijn al veel aanmeldingen van participanten, alhoewel inzenden in de aankomende tijd nog massaal via het platform doorgaat. Participanten kunnen werkplekken ter beoordeling geven door online de korte en krachtige vragenlijst in te vullen. Werkplekken kunnen onderweg zijn, op kantoor of thuis. De uitreiking van de derde editie van de Nationale Flexplek Test zal in de eerste week van september plaatsvinden. De Nationale Flexplek Test wordt zoals altijd mede mogelijk gemaakt door ASUS, om inzichtelijk te maken hoe werkend Nederland het liefste werkt.

Videoconferencing

Dat er veel voordelen zijn aan flexwerken en dat het in Nederland al jarenlang succesvol gebeurt, blijkt onder andere uit de inzendingen en resultaten van de Nationale Flexplek Test in 2015 en 2017. Eerdere winnaars van de competitie zijn Tribes in Eindhoven, Boven de Balie in Amsterdam, LAB55 in Apeldoorn, Volkshotel in Amsterdam en Bagels & Beans in Haarlem.

Structureel weg van vaste werkplek

Structureel afscheid nemen van een vast kantoor, soms Het Nieuwe Werken genoemd, is al jaren een feit omdat apparaten zoals laptops en smartphones het mogelijk maken. Dit inclusief de technologie zoals opslag van gegevens in de cloud, collaboratie van teams via gedeelde portals en unified communications – videoconferencing – op afstand. De kansen voor mobiel en flexibel werken nemen alleen maar toe. De mentaliteitsverandering rondom traditioneel op kantoor werken, is in tijden van de pandemie alleen maar toegenomen.

Creatieve en innovatieve inrichtingsvermogen van werkend Nederland

2020 laat werkend Nederland immers door COVID-19 gedwongen thuiswerken. De geluiden in het publieke debat zijn niets minder dan spraakmakend, hoe eenvoudig en voorspelbaar die voor de visionaire voorvechters van flexibel werken ook mogen zijn. Werkend Nederland moest de thuiswerkplekken wel op orde krijgen en wat blijkt? Werkend Nederland zoekt massaal naar manieren om die thuiswerkplekken nog aangenamer en meer inspirerend te maken dan gedacht. Daarbij blijft het niet alleen bij solide apparaten met een goede connectiviteit en sterke of smakelijke koffie.

Nieuwsgierig?

Wie nieuwsgierig is naar het creatieve en innovatieve inrichtingsvermogen van werkend Nederland, zal nog even de uitreiking van de Nationale Flexplek Test moeten afwachten. Meedoen kan natuurlijk ook. Iedereen kan een werkplek ter beoordeling voordragen.

Waar juryleden op zullen letten

De juryleden Anke Horstman, Ingelise de Vries, Paul Snijder, Wendy van Til en Tessa Wiegerinck zullen langs de verschillende locaties gaan en aan de hand van een lijst – deels rationeel – te meten voorwaarden, bepalen wat uiteindelijk de beste flexplek van Nederland is. Daarbij wordt er niet alleen gekeken naar de wifi en de koffie, maar ook naar de bereikbaarheid, facilitaire ondersteuning door bijvoorbeeld een receptie (eventueel op afstand) en de beschikbaarheid van vergaderruimtes.

Ergonomie en ontspanning

Andere zaken voor thuiswerkplekken waar juryleden op zullen letten, zijn goede bureaus voor een gezonde werkhouding, ontspannen werkhoekjes zoals een lounge-gedeelte, rustige ruimtes voor videoconferencing of conference calls en natuurlijk creatieve en inspirerende ruimtes waarin kleur, materialen en versieringen zoals inspirerende quotes, posters of lijsten de werkdag kunnen opvrolijken en de motivatie een boost kunnen geven.

Juryleden in het kort

Anke Horstman is de oprichtster van Techgirl.nl; de technologie website voor vrouwen. Inmiddels is het platform uitgegroeid tot de meest toonaangevende technologiecommnunity voor vrouwen in Nederland. Ingelise de Vries schrijft journalistieke artikelen, interviews en blogs met een sterke focus op human interest. Paul Snijder is Creative Director en maakt content voor sociale media voor influencers, artiesten en bedrijven. Mobiel en flexibel werken, heeft hij allemaal voorbij zien komen. Wendy van Tilt en Tessa Wiegerinck zijn de oprichters van FlexTukkers, een blog voor zelfstandige ondernemers. Zij reviewen werkplekken, bezoeken en interviewen ondernemers, delen ervaringen, tips en meer.

Techbedrijf ondersteund Flexpleltest

“Wij willen weten hoe werkend Nederland het liefste werkt. Daarom hebben we de eerdere edities van de Flexplek Test ondersteund. We zien al langer dat moderne professionals waar en wanneer dan ook willen werken. Dit geldt niet alleen voor ZZP-ers, maar bijvoorbeeld ook voor directie, kenniswerkers en verkooporganen van organisaties. Daar hoort ijzersterke en vooral beveiligde technologie bij, waar wij natuurlijk vervolgens in beeld komen”, zegt Rodney Voogel, Managing Director van ASUS Benelux.

Noodzaak videoconferencing duidelijk

Hij vervolgt: “Zo heeft COVID-19 de noodzaak van videoconferencing zoals nooit eerder onderstreept, maar daar blijft het niet bij. Snelheid van processen, touch en zelfs het comfort van toetsenborden kunnen op een werkdag het verschil uitmaken. Boven alles is de Nationale Flexplek Test een ware viering van vrijheid, verantwoordelijke en flexibiliteit van de BV Nederland. Daar mogen we als collectief trots op zijn, zeker gezien we steeds meer als ecosysteem zullen werken waarin het persoonlijke en professionele leven van mensen centraal staan en onze planeet wordt beschermd,”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio