13.6 C
De Bilt

Juttersgeluk opent Jut & Recycle unit op strand Zandvoort

Zandvoort – Vandaag opende Wethouder Carree de Jut & Recycle unit van Juttersgeluk op het strand van Zandvoort. Deze tot werkplaats omgebouwde container is de inspiratieplek voor jutters en geïnteresseerden in het aanpakken van de plastic soep en het bouwen aan een circulaire wereld. De Jut-unit is tot eind oktober te bezoeken en staat naast het ‘plasticvrije terras’ van strandpaviljoen Laguna Beach.

Juttersgeluk

Niet voor niets opent de Jut-unit haar deuren op World Ocean Day. De vrijwilligers van Juttersgeluk gaan van hieruit aan de slag om samen de hoeveelheid plastic in zee en op het strand aan te pakken. Zij willen zo veel mogelijk bewoners en bezoekers van Zandvoort inspireren en aanzetten tot duurzaam gedrag. Wethouder Carree: “De stichtingcombineert op eigen wijze de thema’s duurzaamheid, zorg en welzijn, toerisme en economie in haar activiteiten. Daarom past dit initiatief heel goed in Zandvoort, daar zijn we heel blij mee”.

jutunit. Foto: Judy Jansen

Aan de buitenkant wordt het plasticprobleem belicht en binnen in de werkplaats staan machines die het geraapte strandplastic verwerken. Van dinsdag tot en met zondag zullen de mensen van de stichting daar uitleg geven over het recycleproces en het jutten. Je kunt een beach cleanup boeken en te weten komen welk (plastic) afval, grondstof wordt voor nieuwe producten. Kijk voor de openingstijden en het volledige programma op www.juttersgeluk.nl/nieuws/jut-unit-zandvoort.

Waardevolle leer- en werkplaats

De Jut-unit komt voort uit het werk dat Juttersgeluk al acht jaar doet. De huidige vestiging in de Kweektuin in Haarlem en de werkplaats in de circulaire hotspot in Zandvoort bieden waardevolle leer-en werkplaatsen. Van het gevonden plastic worden circulaire producten gemaakt, en talenten (her)ontdekt van de mensen die er werken. Met als doel dat eigenwaarde groeit, waardoor de toekomst met meer vertrouwen tegemoet wordt gezien.

Jouw eigen jutevent

Vanaf de Jut-unit biedt Juttersgeluk duurzame groepsactiviteiten. Onder het motto “voeten in het zand, plastic van het strand”, kun je samen met je collega’s of vrienden helpen het strand schoner te maken. Na twee uur weet je meer over het probleem van de Plastic Soup, de urgentie van een schoon strand en plastic recyclen. www.juttersgeluk.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio