6.9 C
De Bilt

Kavelruil voor weidevogels in polder de Kampen

Blaricum – Ten behoeve van de weidevogels in polder de Kampen ruilen, verkopen en kopen De provincie Noord-Holland, gemeente Blaricum, Agrarische Stichting Blaricum, Staatsbosbeheer en vijf particulieren onderling hun eigendom. Daarmee ontstaat een aaneengesloten natuurgebied van 90 ha, waarmee ook het open landschap in de polder wordt hersteld en behouden. Op 7 november, ondertekenden de partijen de overeenkomst in het gemeentehuis van Blaricum.

 

Leefgebied voor weidevogels

Voor het creëren van een optimaal leefgebied past de provincie de inrichting van het gebied wat aan. Zo worden de oevers vlakker gemaakt en greppels hersteld. Het werk hiervoor wordt gestart na  het broedseizoen in 2019. In het natuurgebied blijft agrarisch gebruik mogelijk, voor zover dit past bij het leefgebied voor weidevogels, zoals grutto’s en kieviten

Gedeputeerde Adnan Tekin (Natuur): “Toen ik in december 2016 begon als gedeputeerde was dit mijn allereerste gebiedsakkoord dat ik ondertekende. En nu we twee jaar verder zijn ben ik dan ook heel trots dat het ons gelukt is om dit te realiseren. De natuur en met name de weidevogel zal hiervan profiteren en daar doen we het voor.”

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio