21.9 C
De Bilt

Kenaupark verstopt bijenhotels achter voetgangersborden

Spaarnelanden – Sinds kort heeft Spaarnelanden een aantal bijzondere verkeersborden in het Kenaupark geplaatst. Op de achterkant zitten 3D geprinte vogelhuizen en insectenhotels verwerkt in het ophangsysteem. Deze zijn geprint van gerecyclede petflessen. De borden zijn gemaakt van bamboe. ‘Dit is een voorbeeld van hoe de gemeente Haarlem duurzaam doet in de openbare ruimte,’ zegt wethouder openbare ruimte en ecologie, Merijn Snoek.

Het Kenaupark

Het Kenaupark is een historisch park op een prachtige plek in het centrum van Haarlem. Het is een wandelpark, maar dat was niet voor iedereen duidelijk. Er werd nog flink doorheen gefietst. Er zijn nu voetgangersborden geplaatst. Bij dit bijzondere park horen ook bijzondere borden. Daarom heeft Spaarnelanden het initiatief genomen duurzame borden neer te zetten die ook bijdragen aan de biodiversiteit van de stad.

Laat de bijen zich melden

Nog niet eerder werd een verkeersbord zo gecombineerd met een ecologische inpassing. Wethouder Snoek: ‘Een traditioneel verkeersbord in het park past niet bij de uitstraling van het park. Ik ben blij met deze mooie oplossing. En nu hopen dat de bijen zich melden.

Er wordt overigens ook nog één voetgangersbord geplaatst bij de entree van het Proveniershof.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio