9.3 C
De Bilt

Kennismakingstour burgemeester Uithoorn gaat laatste fase in

Uithoorn – Het zomerreces is voorbij en dat betekent dat burgemeester Pieter Heiliegers verder gaat met zijn kennismakingstour die nu de laatste fase in gaat. Afgelopen week was hij op bezoek bij Buurtbeheer De Kwakel, Buurtbeheer Zijdelwaard en ontmoette hij de leden van Stichting De Kwakel Toen & Nu.

Kennismakingstour De Kwakel

Vorige week dinsdag was hij voor zijn kennismakingstour op bezoek bij buurtbeheer De Kwakel. De burgemeester werd hartelijk ontvangen door de leden Jan van Rijn, Marielle Schoordijk, Peter Oudshoorn, Martin Wezel en Ronald Plasmeijer en kreeg vervolgens een rondleiding op de fiets. Al fietsend kreeg hij uitleg over de buurt. Ook is gesproken over de geluidshinder die Kwakelaars ondervinden door Schiphol. Heiliegers benadrukte daarom dat het belangrijk is om de enquête in te vullen.

Groei Schiphol ook op de kaart bij kennismakingstour

In september gaat de gemeenteraad de bewoners en ondernemers van Uithoorn en De Kwakel naar hun mening vragen over het voorstel van de minister Cora van Nieuwenhuizen dat Schiphol onder voorwaarde mag groeien. Inwoners kunnen dat doen op verschillende manieren: online en in een gesprek met raadsleden. ,,Wij als gemeentebestuur willen weten hoe onze inwoners en ondernemers hierover denken voordat de gemeenteraad een standpunt inneemt. Het is daarom belangrijk dat iedereen de vragenlijst invult op Uithoorndenktmee.nl of in gesprek gaat met raadsleden op 18 september,” aldus de burgemeester.

Ook Zijdelwaard in kenningsmakingstour

Een dag later was Heiliegers op bezoek bij buurtbeheer Zijdelwaard onder leiding van Gerrit Roseboom, Kees ter Beek en Angeline Suiker. Hij kreeg een rondleiding door de wijk en er werden verschillende kunstwerken in de openbare ruimte bewonderd. De burgemeester geeft aan blij te zijn dat er buurtbeheren in Uithoorn en De Kwakel bestaan. ,,Zij zetten zich onvermoeibaar in voor een betere buurt en weten precies wat er speelt en wat er moet gebeuren. Door korte lijntjes te houden, kunnen wij ons werk als gemeente beter doen.” Hij roept inwoners op zich samen met de Buurtbeheren in te zetten voor hun wijk.

Kennismakingstour burgemeester Uithoorn op de fiets door De Kwakel – Foto: © gemeente Uithoorn

Op de fiets zie je tenminste iets

Vorige week donderdagavond mocht de burgervader weer op de fiets. Dit keer kreeg hij samen met een aantal ambtenaren een fietstocht aangeboden door de bestuursleden van stichting De Kwakel Toen & Nu; Ben en Dirk Plasmeijer en Ben Voorend. De tocht ging onder meer langs een oorlogsmuseum, de Tuin van Bram de Groote, de oudste boerderij uit Uithoorn en De Kwakel uit 1750 en de gedenksteen voor de aanleg van de Boterdijk die bevestigd is aan de woning van wethouder Hans Bouma. Ook bezocht de burgemeester de Kwakelse kermis die op dat moment aan het opbouwen was. In de bestuurskamer van de KDO kreeg Heiliegers nog een speciaal samengesteld boek over De Kwakel overhandigd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio