15.6 C
De Bilt

Kerst in stadhuis en Museum Weesp

Weesp – De komende kerstperiode staat traditiegetrouw de grote kerststal weer opgesteld in de hal van het fraaie Stadhuis van Weesp. De beelden van de kerstgroep zijn gemaakt door kunstenaar Van Regteren Altena en geschonken aan de gemeente. De kerststal is te bewonderen tijdens de openingstijden van Museum Weesp, dat zich op de tweede etage bevindt.

Tentoonstelling ‘Chocolade’

In het museum zelf is een leuke en informatieve chocoladetentoonstelling ingericht. Naast de introductie van cacao in Europa, komt ook het productieproces aan de orde en natuurlijk ontbreekt de wereldberoemde Weesper chocoladefabriek van Van Houten niet. En wist u dat er zelfs chocoladeketels zijn gemaakt van Weesper porselein? Zo luxe was deze drank in de 18de eeuw, maar lekker kon je hem toen nog niet noemen.

stadhuis
Affiche-A2

Zelf chocoladecoraties maken

Zondag 16 december a.s. om 14 uur kun je in Museum Weesp zelf chocoladedecoraties maken, die je in de kerstboom kunt ophangen of op kan eten.
Natuurlijk is het mogelijk na afloop de leuke chocoladetentoonstelling te bezoeken.
Naast de gewone museumentree (Museumkaart gratis) geldt een toeslag van €2. Ook kinderen zijn van harte welkom!

stadhuis

Geurtocht en spel ‘Kraak de wintercode’ voor kinderen

Ook voor kinderen is het Museum een aanrader, want zij kunnen in de kerstvakantie naast
een geurtocht chocolade ook een bijzonder spel spelen: Kraak de wintercode. Als ze de puzzel goed hebben opgelost, verdienen ze een lekker kopje warme chocolademelk.

stadhuis

Dit jaar ook op 2e Kerstdag geopend!

Kortom, genoeg te zien en te beleven de komende tijd in het Stadhuis. Museum Weesp is geopend van woensdag- tot en met zondagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur en dit jaar ook open op Tweede Kerstdag! Van harte welkom.

Museum Weesp is open op woensdag t/m zondag van 13.30 tot 17.00 uur. Entree Museumkaart of Vriend van Museum Weesp gratis, volwassenen € 5,00 en kinderen € 3,00. Voor meer informatie zie www.museumweesp.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio