16.6 C
De Bilt

Keurmerk Blauwe Vlag 2022 voor Bloemendaal aan Zee

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 189 Vlaggen toegekend op 59 stranden en 130 jachthavens.  Het strand van Bloemendaal aan Zee mag dit jaar wederom het keurmerk voeren.

Voor eerst in 3 jaar officiële uitreiking

Op donderdag 12 mei is voor het eerst in drie jaar weer een officiële uitreiking ceremonie geweest voor de Blauwe Vlag. De ceremonie vond plaats in de Hanzehaven van gemeente Elburg. Op woensdag 18 mei om 15.00 uur hijst wethouder Nico Heijink samen met Ruud Cloeck van de Reddingsbrigade de Blauwe Vlag 2022 om het seizoen te openen. De vlag op het strand van Bloemendaal aan Zee wordt gehesen in de mast naast de politiepost. De banners worden daarna in de andere masten gehangen, zowel bij Parnassia als op de Kop van de Zeeweg.

Veilige en schone stranden

De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die schoon, veilig en duurzaam zijn. Genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of Bloemendaal aan Zee nog aan de vereisten voldoet.

Elf keer

Bloemendaal aan Zee ontvangt de Blauwe Vlag dit jaar voor de elfde keer op rij. “Het is ieder jaar weer een erkenning van ons werk en onze mooie stranden”, zegt wethouder Heijink. “We investeren samen in een kwalitatief goed product waarbij duurzaamheid, natuur en milieu belangrijke onderdelen zijn. De criteria van de Vlag vormen daarbij een goed instrumentarium. Iedereen op ons strand weet wat we er allemaal voor moeten doen.” 

Blauwe Vlag

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Vlag het internationale herkennings- en kwaliteitssymbool voor schone stranden met goede waterkwaliteit en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen valt onder de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu-organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio