20.8 C
De Bilt

Kidskaarten: steuntje in de rug voor gezinnen

Baarn – Baarnse kinderen in gezinnen met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm krijgen de komende tijd 75 euro in de vorm van cadeaukaarten: de zogenoemde ‘Kidskaarten’. Kidskaart is onderdeel van het declaratiefonds welzijns-, cultuur- en sportactiviteiten Baarn 2018. Zo geeft de gemeente Baarn gezinnen met een lager inkomen een steuntje in de rug.

Voor gezinnen met lagere inkomens

Gezinnen met een inkomen tot € 1.708,39 en alleenstaande ouders met een inkomen tot €1.195,87  kunnen vanaf 14 november een aanvraag doen voor de kidskaarten via de website van de gemeente Baarn. Met de kidskaarten kunnen inwoners artikelen kopen voor kinderen tot 18 jaar – zoals kinderkleding, kinderboeken en speelgoed – bij winkels in het centrum van de gemeente Baarn. De kidskaarten zijn niet inwisselbaar voor geld. Ook kunnen de kaarten niet besteed worden in webwinkels.

Aanvragen

Inwoners met een bijstandsuitkering ontvangen  automatisch een brief met daarbij de kidskaarten. Gezinnen die geen bijstandsuitkering ontvangen en wel denken dat ze in aanmerking komen voor de kidskaarten, kunnen de kaarten aanvragen bij de gemeente. Aanvragen kan van 14 november 2018 tot en met 1 februari 2019. De kaarten kunnen tot en met 30 april 2019 besteed worden.

Meer informatie

Op de website van de gemeente kunnen inwoners meer informatie vinden: www.baarn.nl/kidskaarten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio