Kieskompas Beemster en Purmerend is beschikbaar

Beemster/Purmerend – Burgemeesters Karen Heerschop en Don Bijl van de gemeenten Beemster en Purmerend hebben woensdagochtend 27 oktober de online stemhulp Kieskompas in gebruik genomen. Dit deden ze samen met een inwoner die het kompas invulde met hulp van Steffie, een online tool die informatie laagdrempelig en toegankelijk maakt. De online stemhulp voor de gemeenteraadsverkiezingen op 22, 23 en 24 november is beschikbaar tot en met 24 november. Het kompas helpt inwoners om te kiezen op wie ze een stem gaan uitbrengen.

Beemster en Purmerend vanaf 2022 verder als Purmerend

Per 1 januari 2022 gaan de gemeente Beemster en de gemeente Purmerend samen verder als de gemeente Purmerend. Daarom zijn er in deze gemeenten al eerder verkiezingen nodig voor de nieuwe gemeenteraad. Vijftien politieke partijen doen mee aan de verkiezingen, waarvan er zes partijen nieuw zijn of op dit moment geen deel uitmaken van de huidige gemeenteraden.

Stemhulp Kieskompas, ook met Steffie

Alle politieke partijen hebben samen met kompas een online stemhulp gemaakt voor Purmerend. Via het beantwoorden van zo’n dertig stellingen kunnen inwoners zien welke partijen overeenkomen met en verschillen van hun opvattingen. Kieskompas vergelijkt de standpunten van alle partijen en helpt op deze manier bij het maken van een weloverwogen keuze.

Voor mensen die moeite hebben met het lezen en begrijpen van het kompas, is er in de stemhulp ook de keuzeknop naar het toegankelijke kompas met Steffie. Met behulp van de avatar Steffie wordt op eenvoudige wijze getoond welke politieke kwesties er spelen, waar partijen voor staan en welke partij het beste aansluit bij de eigen opinies.

Kieskompas op website van gemeente
De QR-code hiernaast linkt direct door naar het kompas op purmerend.kieskompas.nl

kieskompas
b97a935_w1272_www.purmerend.nl/kieskompas.

Het Kieskompas is ook te vinden op purmerend.nl/gemeenteraadsverkiezingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img