16.3 C
De Bilt

Kinderboekenmarkt op de Zaanse Schans: Zaanse Kinderboekenhelden.

Zaanse Schans – Het is een lang gekoesterde wens van de organisatie om de kinderboekenhelden van de Zaanse Kinderboekenschrijvers te laten schitteren op 2 juni 2019 op de Zaanse Schans, van 11.00 tot 17.00 uur. Voor de allerkleinsten is er het Pinkeltjeplein waar alles héél groot is. Er is een poppentheater van de bekende speler Koos Wieman. Je kunt hele kleine schilderijtjes maken en een foto maken met een Pinkeltje omslag. 

Kinderboekenhelden

Dik Trom is er natuurlijk ook. Voor hem hebben we een Kattenkwaad plein bedacht. Durf jij aan te bellen bij die rare deuren? En wat gebeurt er dan? Theatermijn heeft speciaal voor ons een voorstelling geschreven over kattenkwaad. En je kunt meedoen aan het Grote Kattenkwaad Spel. Hemlab verzint voor deze dag de ultieme kwajongens- kwameidenstreek. Ga op de foto met Diks favoriete ezel en smul van zelfgebakken pannenkoeken van de Kraai.

En natuurlijk kan dit jaar het Kameleondorp niet ontbreken! Het hele dorp komt over uit Terherne, Friesland om de avonturen uit de beroemde boeken te spelen op de Zaanse Schans. Je kunt er knutselen met wasknijpers en minibootjes bouwen.

Diverse kinderboekenschrijvers op het auteursplein bieden dit jaar leuke workshops aan waar je de mooiste illustraties en de spannendste verhalen leert schrijven. En een boek van onze eigen kinderboekenschrijver Hans Kuyper wordt tot leven gebracht bij het Cacaolab. Bakkertje Jan heeft zijn wereldpremière bij het Bakkerijmuseum: hij leert ons de lekkerste duivenkater bakken.

Fluxus heeft voor ons een uitdagend programma samengesteld op het hoofdpodium. Om 15.00 uur vindt de uitreiking van de Hotze de Roosprijs plaats. Leerlingen van 16 basisscholen in de Zaanstreek hebben gestemd op hun favoriete boek. Welke boeken dat zijn, kun je zien op www.zaansekinderjury.nl/inhoud

kinderboekenhelden

En wat kun je nog meer verwachten? Slootdiertjes vangen met limonade van deTweekoppige Phoenix wil, allerlei doe-activiteiten van het Zaans Museum, voorlezen in de boten van de Kalverpolder, waxinelichtjes maken, lachen om Igor Krulsnor, gratis cadeautjes bij diverse ondernemers op de Schans, je favoriete boek kiezen bij 25 kramen met tweedehands kinderboeken. Let op! Dit jaar kom je met een spannend escape game langs de vele, vele activiteiten die deze zestiende Kinderboekenmarkt je biedt.

De Kinderboekenmarkt op de Zaanse Schans is gratis toegankelijk en wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Zaanstad, De Zaanse Schans en vele culturele instellingen en ondernemers uit de Zaanstreek. Volg het laatste nieuws via:

Facebook: Zaanse KinderBoekenMarkt

Twitter: @kinderboekmarkt

Instagram: Zaanse_KinderBoekenMarkt #zkbm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio