17.5 C
De Bilt

Kinderraad Aalsmeer maakt eigen energie gastles

De kinderraad maakt zich tijdens haar zittingsperiode hard voor het verstandig omgaan met energie. Onlangs kwam de Kinderraad bijeen in de raadzaal van de gemeente Aalsmeer. De vergadering werd voorgezeten door de kinderen van de werkgroep Energie. Zij hebben een eigen energie gastles gemaakt en gaan die – samen met de Aalsmeerse energiecoaches en de andere kinderraadleden– in juni op een aantal basisscholen in Aalsmeer en Kudelstaart geven.

Kinderraad

Geen wasdroger gebruiken bespaart meerCO2 dan op een lagere temperatuur wassen – waar of niet waar? Het is even stil in de raadzaal van Aalsmeer terwijl de kinderen van de raad en de energiecoaches nadenken en de quiz invullen. Waar! Door geen droger te gebruiken, bespaar je wel 140 kilo CO2 per jaar. Door kouder te wassen, bespaar je ongeveer 30 kilo CO2.

Werkgroep energie

De kinderen van de werkgroep energie hebben een gastles voorbereid waarin ze op verschillende manieren ingaan op de thema’s energie en energie besparen. Onderdelen van de gastles: een isolatieproef met een ijsklontje en een energiebespaarquiz – vol met feitjes zoals hierboven over hoe je thuis het beste energie kunt besparen. Want, de meest duurzame energie is energie die je niet gebruikt!

Na de vergadering zijn alle leden van de kinderraad voorbereid en klaar om de gastles te geven op hun eigen basisschool. Mocht u zelf tips voor energiebesparing thuis willen? Dan kunt u gratis een bespaarafspraak met één van onze energiecoaches maken via bespaarafspraak.nl/aalsmeer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio