2.2 C
De Bilt

Kleinste Museum van Heemstede gaat ook in 2023 door

Het Kleinste Museum van Heemstede gaat ook in 2023 door. De mini-tentoonstellingen met beeldende kunst en poëzie in de raadhuiskastjes op het Raadhuis zijn inmiddels een bekend en gewaardeerd fenomeen. In dit nieuwe jaar zullen daarom weer elke twee maanden een regionale kunstenaar en dichter middels hun werk de dialoog met elkaar aangaan.

Momenteel is het werk van Heemstedenaar Ton van Ierschot en Sandra de Weijze (Bennebroek) te zien. Beiden zijn multidisciplinaire kunstenaars: ze maken beeldend werk en schrijven ook poëzie. De twee exposeerden al eerder samen, nu zijn de rollen omgedraaid en heeft Van Ierschot een schilderij geleverd waar De Weijze een gedicht bij
heeft geschreven.

Schilderij Kleinste Museum

Het schilderij zelf hangt in de hal van het gemeentehuis, een afbeelding van het werk in het kastje links op het oude gedeelte van het raadhuis. Rechts hangt het gedicht Carpe Diem van Sandra de Weijze. Het kunstwerk My Universe gaat over een zeer actueel thema. Het schilderij kijkt als een astronaut uit de ruimte naar de aarde. Je ziet een stolp waaronder wordt geleefd, gewoond en gewerkt. “Zoom in en proef de verwondering en complexiteit van het bestaan.” aldus Van Ierschot.

Ben je zelf kunstenaar of dichter en wil je je werk graag exposeren in het Kleinste Museum van Heemstede? Stuur dan een berichtje met een voorbeeld van je werk aan kunst@haarlemsedichtlijn.nl

Over de twee makers

Ton van Ierschot is dichter en beeldend kunstenaar. Hij laat zich leiden door nieuwsgierigheid: de afloop van een schilderij of gedicht staat nooit van tevoren vast. Van Ierschot woont in Heemstede.

Sandra de Weijze is beeldend kunstenaar, dichter en illustrator. Haar werk is expressief en poëtisch en er zijn vaak menselijke emoties als verlangen en verlegenheid in te herkennen. De Weijze publiceerde poëzie en diverse prentenboeken.

Het gedicht van Sandra de Weijze

Carpe diem

Wanneer het deurtje openwaait
en je naar buiten vliegt,
eerst fladdert,
dan in volle vaart richting de zon
dan hoop ik dat je onderweg
water vindt
voor het lessen van je dorst,
het koelen van je hart,
het delen van een kom
op dagen die te warm zijn.

Over het Kleinste Museum

Het Kleinste Museum van Heemstede is een initiatief van De Haarlemse Dichtlijn. In de voormalige mededelingenkastjes van het raadhuis van Heemstede gaan een kunstenaar en een dichter uit de regio door hun werk de dialoog met elkaar aan. Iedere twee maanden vind je er een nieuw kunstwerk en een nieuw gedicht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio