10.4 C
De Bilt

KNRM Zandvoort ontvangt cheque van € 3.036,-

Gisteravond vond de derde editie van de Zandvoort Light Walk plaats, waarbij KNRM Zandvoort een cheque overhandigd kreeg van 3.036 euro. De meer dan 6.700 wandelaars doneerden vrijwillig een extra bedrag op hun inschrijving aan KNRM Zandvoort. Zij legden gisteravond een route van 6, 10, 14 of 18 km af. De Light Walk werd georganiseerd door Le Champion en veranderde Zandvoort in een prachtig verlichte badplaats, vol lichtkunstwerken, vuuracts en met verassend straattheater.


“We zijn ontzettend blij met deze mooie donatie! Dank aan alle wandelaars die een extra bedrag hebben overgemaakt voor hun deelname aan de Light Walk Zandvoort. We zijn dit jaar 200 jaar redders op zee en vierden dat het hele jaar door met allerlei evenementen, waaronder een grote expositie in het Zandvoorts Museum vanaf september. Met uw donatie kunnen we als vrijwilligers onze kerntaken zoeken en redden op zee veilig voortzetten.”, aldus Schipper Jan Willem van den Bout.

thumbnail?sz=w1920&id=1VHNqOWnL2OmQ P6qGSiQ5W6kvjbyqHmj
KNRM neemt cheque in ontvangst van Le Champion. Foto: Danielle van der Veeken; We make it Spark B.V.

KNRM Zandvoort

Het bemanningstation KNRM Zandvoort heeft 31 opstappers, bemanningsleden waaronder een schipper en vier plaatsvervangend schippers die elk moment opgeroepen kunnen worden om te helpen bij een reddingsactie. Dit zijn er gemiddeld zo’n 30 per jaar. Zij oefenen elke zaterdagochtend en zijn maandagavond aanwezig voor het nodige onderhoud. De plaatselijke commissie bestaat uit vijf leden die de organisatie rondom het station faciliteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio