Koning opent nieuw gebouw Polaris van Luchtverkeersleiding Nederland

Amsterdam – Koning Willem-Alexander opent vrijdagmiddag 4 september het nieuwe radar- en trainingsgebouw Polaris van Luchtverkeersleiding Nederland op Schiphol-Oost. Hier wordt het nieuwe luchtverkeersleidingssysteem iCAS opgebouwd. Ook de opleidingen en trainingen van luchtverkeersleiders voor de burgerluchtvaart en voor het militaire luchtverkeer zijn ondergebracht in het gebouw.

3D Torensimulator in Polaris

Polaris beschikt onder meer over een 3D torensimulator waarin een 360 graden projectie kan worden gemaakt met uitzicht vanuit elke militaire en civiele verkeerstoren in Nederland. In de operationele zaal staan zo’n 100 radarunits die gebruikt worden voor trainingsdoeleinden en voor luchtverkeersleiding.

Rondleiding voor Koning

Na de officiële opening in de operationele zaal, krijgt de Koning een rondleiding. Hij brengt een bezoek aan de torensimulator en maakt kennis met de verschillende aspecten van de training van luchtverkeersleiders. Aansluitend spreekt Koning Willem-Alexander met betrokkenen over ontwikkelingen op het gebied van luchtverkeersleiding.

Tijdens de opening worden de huidige algemeen geldende richtlijnen voor bijeenkomsten in acht genomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img