15.5 C
De Bilt

Hoe viert Haarlem Koningsdag 2021?

Haarlem – Het is bijna zover: Koningsdag 2021. Luister naar de beiaardier van de Bavo, de online livestream met de burgemeester, doe mee met de kleurwedstrijd voor jong en oud of organiseer thuis een feestje met het gezin. Helaas kunnen we dit jaar nog niet een vrijmarkt afstruinen of oud speelgoed verkopen op een kleedje. Toch valt er echt nog wel wat te maken van Koningsdag in coronatijd. 

Vlaggen op Koningsdag

Hangt u ook de vlag uit op Koningsdag, liefst met een vrolijke oranje wimpel!

Wilhelmus op het carillon

De aftrap van Koningsdag vindt plaats in de Bavo door Stadsbeiaardier Rien Donkersloot. Hij speelt tussen 9.30 en 10.00 uur op het carillon en sluit om 10.00 uur af met het Wilhelmus.

Online live uitzending

Aansluitend volgt een speciale live uitzending met burgemeester Jos Wienen vanuit de Bavokerk. Deze uitzending is via een livestream tussen 10.00 en 11.00 uur te volgen op Haarlem105. De burgemeester zal speechen, daarna zijn er optredens van vocaal ensemble Tune-in, het Ampzing Genootschap en dichter Joshua Baumgarten. Dus zet de radio aan en luister mee. En u hoeft niets te missen: de uitzending wordt gedurende Koningsdag herhaald op Haarlem105 TV. 

Wat is er nog meer

Kinderen van 50 Haarlemse basisscholen ontvangen buigzame potloden en de bekende Koningsdagkleurplaat van Eric Coolen. Niet alleen kinderen worden uitgedaagd om een kunstwerk te maken, ook de volwassenen mogen dit jaar hun creativiteit laten zien en meedoen aan de kleurwedstrijd. Het Oranjecomité Haarlem organiseert ook een heleboel leuks. Op hun Facebookpagina Koningsdaghaarlem vindt u de kleurplaat en het Koningsdagprogramma.

De Haarlemse Bakker en Bakker Vink leveren zoals ieder jaar heerlijke oranjetompoezen aan zorginstellingen, om ouderen een steuntje in de rug te bieden in deze pittige tijd.

Landelijk zijn er ook veel mooie initiatieven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio