Kortsluiting tram veroorzaakt flinke klap

Amsterdam – Vanmiddag werden omstanders opgeschrokken door een enorme klap door kortsluiting bij een aanrijdende tram. Rond een uur of 16.00 uur reed tramlijn 19 ter hoogte van de Nederlandse Bank op de Admiraal de Ruyterweg in Amsterdam, toen er plots een enorme klap te horen was en er rook boven het elektrische voertuig uitkwam.

Tram ontruimd vanwege doorgezakte bovenleiding

Hulpdiensten waren snel ter plaatse om mogelijke brand te bestrijden. Bij aankomst werd al snel duidelijk dat een bovenleiding blijkbaar doorgezakt was en het dak had geraakt. Hierdoor kwam de sterke stroom geleidende kabel met het metaal van het voertuig in aanraking. De daarop volgende kortsluiting veroorzaakte de klap.

Kortsluiting tram 19 Adm de Ruyterstraat Adam 02 Dennis van Aalstede - Regio Online
Foto: © Dennis van Aalstede – Regio Online

Hoogwerker

Omdat hierdoor direct ook de stroom van de leiding af was, konden passagiers snel geëvacueerd worden uit de tram en verderop hun reis vervolgen. Er was lichte brand ontstaan door de sluiting, die kundig door de brandweer meester werd gemaakt. Een hoogwerker moest de kabel repareren en weer strak trekken. Het heeft enige tijd geduurd voordat er weer gereden kon worden op het traject. Onder de inzittenden en omstanders waren gelukkig geen gewonden gevallen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img