13.6 C
De Bilt

Kunst Centrum Haarlem met tentoonstelling Binnenskamers

Op 15 april 2023 opent de tentoonstelling ‘Binnenskamers – Rooms I made to Love you’ in Kunst Centrum Haarlem. In deze tentoonstelling verbeelden vier kunstenaars op een heel eigen manier kamers met menselijke aan- en afwezigheid. De titel van de tentoonstelling Rooms I made to Love you verwijst naar de titel van een groot diorama van Marit Dik dat centraal staat in de tentoonstelling. Daarnaast zijn werken te zien van Holger Bunk, Maaike Nijlunsing en de Haarlemmer Michel Campfens.

De curator van deze tentoonstelling is Joost Pollmann. Hij bracht deze vier kunstenaars samen die met verschillende technieken en vanuit verschillende benaderingen werken.

De kunstwerken laten verschillen zien tussen plat en ruimtelijk werk, tussen leegte en levenslust: abstract en figuratief. Marit Dik maakt diorama’s met een verhalende voorstelling waarbij je je fantasie de vrije loop kan laten gaan. De Duitse kunstenaar Holger Bunk tekent en schildert mannen: onhandige mannen, die vaak hemzelf voorstellen – in bouwkundige constructies waartoe de personages zich proberen te verhouden. Maaike Nijlunsing schildert verlaten kamers, ruimten en gebouwen die vaak een industrieel verleden hebben. De Haarlemmer Michel Campfens maakte foto’s in verschillende musea waarbij licht, compositie en kadrering belangrijk zijn. Hij laat daarmee vormen zien waar je anders makkelijk aan voorbij loopt.

Kunstenaars ontmoeten

De tentoonstelling is te zien tot en met zaterdag 3 juni. Wil je de kunstenaars ontmoeten? Dat kan. Wij organiseren in de tentoonstelling een aantal ontmoetingen. Kom langs voor een gesprek met thee, koffie of een borrel. Ontmoet Michel Campfens op zaterdag 22 april van 14-16 uur. Op zaterdag 13 mei zal Joost Pollmann om 15:00 uur Holger Bunk interviewen. Op zaterdag 27 mei 2023 om 15:00 uur zal Joost Pollmann Marit Dik interviewen en op zaterdag 3 juni 2023 kun je tussen 14:00 – 16:00 uur Maaike Nijlunsing ontmoeten.

Kunst Centrum Haarlem

Kunst Centrum Haarlem is dé kunstuitleen in de regio Kennemerland heeft een collectie van ongeveer 5000 kunstwerken. Naast de kunstuitleen presenteert Kunst Centrum Haarlem regelmatig exposities en zijn er bijeenkomsten met kunstenaars. De tentoonstellingen zijn altijd gratis toegankelijk. Het kunstcentrum heeft ook een winkel met design en gebruiksvoorwerpen. Kom langs op de Gedempte Oude Gracht 117-121 in het centrum van Haarlem. Open van dinsdag tot en met zaterdag van 11-17 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio