17.3 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

LaLaLand maakt line-up bekend

Slidegitarist Debashish Bhattacharya, theatergroep ClimateProv, transacteur Bhisaji Gadekar, zangeres Manmeet Kaur en DJ Baba Robijn komen op zaterdag 8 en zondag 9 juli naar LalaLand, een voor Nederland nieuw Indiaas evenement in het dorp Ruigoord in de Amsterdamse haven. HEt festival is vijf jaar geleden ontstaan op de stranden van Goa in India en doet dit jaar voor het eerst Nederland aan. LaLaLand presenteert een actuele staalkaart van wat op dit moment leeft qua kunst en cultuur in India.

De organisatoren van festival willen niet alleen het India van anno nu tonen maar ook de gemoedelijke en open festivalsfeer vanuit India naar Nederland overbrengen. ‘LaLaLand in Goa trekt heel veel families in alle leeftijdscategorieën en er is geen sprake van een specifiek programmaonderdeel waar onze bezoekers zich op vastpinnen, de sfeer is uitermate relaxed’, aldus Lalita van Lamsweerde, die samen met Noreen van Holstein de organisator is van dit Festival.

Gevarieerd programma

LaLaLand kenmerkt zich door een diversen en gevarieerd programma. Van klassieke Bharatanatyam tot en met Bollywood dans, van klassieke Indiase muziek tot en met hiphop en rap, van toneel tot en met illusionisme. 

Naast Debashish Bhattacharya, ClimateProv, Bhisaji Gadekar, Manmeet Kaur komen vanuit India onder andereTritha Sinha alias DJ Pagli en het muziekensemble Lakkshya Quartet naar Ruigoord. Vanuit Europa zijn bijvoorbeeld te gast; Bollywood dansgroep Bollylicious, het duo Lenneke van Staalen (viool) & Heiko Dijker (tabla), het dansgezelschap KALPANARTS, de magiër Ramana Magic, spoken word artiest Priyam Redican, het Surinaamse Hindoestaans reggaegezelschap Shiwa en DJ Baba Robijn.

Tijdens LaLaLand programmeert Yoga by Happinez yogaworkshops met verschillende yogadocenten zoals Afke Reijenga, zijn er cricket- en hockeyclinics, workshops en talks en diverse Indiase eetkraampjes en snuisterijen.

Felix Room

De klassieke Indiase muziek en dans is op LaLaLand te beluisteren in de ‘Felix Room’, in een glazen koepel op Ruigoord. De Felix Room is opgedragen aan de conservator etnomusicologie en de vader van de Indiase muziek in Nederland Felix van Lamsweerde (1934-2021). Van Lamsweerde organiseerde vanaf de jaren ’50 in de vorige eeuw onder andere concerten van Indiase musici in Nederland zoals Ravi Shankar. Van Lamsweerde is van onschatbare betekenis geweest voor het leggen van culturele verbindingen tussen India en Nederland.

Over LaLaLand – the Magic of India

TijdensLaLaLand – the Magic of India staat India centraal. het festival daagt het Nederlandse publiek uit India in al zijn facetten te leren kennen. LaLaLand wordt georganiseerd door de LaLa Foundation en vindt plaats op 8 & 9 juli 2023 op culturele vrijhaven Ruigoord, Amsterdam. het festival laat het publiek de diversiteit van het hedendaagse India beleven. De makers, Noreen van Holstein en Lalita van Lamsweerde, willen de kunst en cultuur uit India niet neerzetten als een exotisch gegeven maar het verhaal vertellen van India als een modern land met bijzondere en vaak voor het westen onbekende kunstvormen.

Dit doen ze door een divers cultureel palet aan te bieden. Eeuwenoude tradities en kunstvormen leggen daarbij de basis van wat India NU is. LaLaLand – the Magic of India heeft 1.500 tickets te koop en verwacht bezoekers van alle leeftijden en met verschillende culturele achtergronden te ontvangen verspreid over twee dagen. Meer informatie www.enterlalaland.nl

Affiche LaLaLand. Foto: STARTPR

Samenwerkingspartners voor LaLaLand zijn Yoga by Happinez, de culturele vrijhaven Ruigoord, Kalpanarts, Koninklijke Nederlandse Cricket Bond en Bovenlander Foundation.

Lalaland – The Magic of India wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Fonds Podium Kunsten en Prins Bernard Cultuur Fonds.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio