15.5 C
De Bilt

Landelijke Opschoondag in Uitgeest

Uitgeest – Zaterdag 23 maart is de Landelijke Opschoondag waarbij inwoners, collega’s of leden van (sport)verenigingen met elkaar aan de slag gaan om zwerfafval op te ruimen. Samen houden we Uitgeest schoon. Dat is niet alleen een goede zaak, maar ook heel gezellig!

Iedereen kan aan de slag

Iedereen kan een opruimactie organiseren. De eerste stap is om kinderen, buren, collega’s of verenigingsleden te enthousiasmeren om gezamenlijk zwerfafval in de buurt op te ruimen om er samen een schonere leefomgeving van te maken. Meld vervolgens de actie aan via www.uitgeest.nl/opschoondag.

Samen doen

Tijdens de Landelijk Opschoondag zijn diverse medewerkers vanuit gemeente aanwezig om te helpen. Wethouder Jelle Brouwer heeft de aanpak van zwerfafval in zijn portefeuille: “We gaan aan de slag om onze gemeente nog schoner te maken. Een schone buurt is een zaak van ons allemaal. Gelukkig doen veel mensen al iets aan zwerfaval. Laat deze dag voor iedereen een inspiratie zijn.”

Gemeente helpt

Na de aanmelding neemt de gemeente contact op om te inventariseren wat jullie nodig hebben om van de opruimactie een succes te maken. De gemeente stelt grijpers, ringen, vuilniszakken, handschoenen en veiligheidshesjes beschikbaar. Er wordt natuurlijk rekening gehouden met de kinderen.

Niet alleen op 23 maart

Het beperkt zich niet alleen tot de Landelijke Opschoondag. Opschoonacties kunnen altijd worden aangemeld via www.uitgeest.nl/opschoondag. De gemeente helpt dan met de benodigde materialen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio