14.7 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Gemeente Landsmeer organiseert informatiemarkt over gezond en veilig ouder worden

Gemeente Landsmeer organiseert op zaterdag 13 april samen met welzijns- en zorgorganisaties een informatiemarkt met als thema ‘Gezond en veilig ouder worden’.

Gezond ouder worden willen we allemaal, maar we kunnen in ons leven te maken krijgen met ziekte, de zorg voor een naaste of verlies. Als er iets gebeurt waardoor iemand zich minder goed kan redden in de thuissituatie, is niet iedereen hierop voorbereid. De gedachte hieraan gaan mensen soms liever uit de weg.

Jezelf de juiste vragen stellen

Toch is het goed om jezelf vragen te stellen als: kan ik de trap in mijn woning nog op als ik slechter ter been wordt? Wat voor hulpmiddelen zijn er allemaal om mij te helpen mijn zelfredzaamheid te behouden? Wie mag beslissingen voor mij nemen als ik dat zelf niet meer kan? Welke mogelijkheden zijn er binnen het welzijn- en zorglandschap om te helpen, zonder direct afhankelijk te worden van zorgpersoneel?

Wethouder Jacobien van Boeijen

“Mijn moeder werd op haar tachtigste nog gedwongen om te verhuizen. Dat bleek voor haar eigenlijk te laat om goed te aarden in haar nieuwe omgeving. Dergelijke voorbeelden onderstrepen dat het zinvol is om u tijdig te laten informeren. Zodat u zich kan bereiden op besluiten waar ook een vitale oudere al best snel voor kan komen te staan.”

Informatiemarkt

Op de informatiemarkt kunnen inwoners terecht voor informatie op het gebied van zorg en welzijn, gezondheid en bewegen, cultuur en nog veel meer. Verschillende organisaties zijn vertegenwoordigd, zoals WMO zorgregisseur, WelzijnWonenPlus, SamenMeer, Evean, Zorgcirkel, HappyZorg, Alzheimer Nederland, Zonnebloem, Teamsportservice, Stichting MEE, de SMD, wijkagent, brandweer, Doortrappen, Ziende Handen, specialist in nalatenschap Rik Smit. Verder is er een lezing over zelfredzaamheid, langer zelfstandig thuis blijven wonen en het regelen van een erfenis.

Ook worden er workshops cognitieve fitness gegeven. Bezoekers kunnen kennis maken met de modernste zorgtechnologie en zich laten informeren over mantelzorgondersteuning. Kortom, genoeg informatie om geïnspireerd te worden op allerlei gebieden.

De informatiemarkt is op zaterdag 13 april van 12.30 tot 15.00 uur bij SamenMeer (Dr. Martin Luther Kingstraat 2b) en Vrij&Blij (Dr. Martin Luther Kingstraat 2c). Iedereen is welkom, de toegang is gratis. Beide locaties zijn toegankelijk voor mensen met een rolstoel of rollator.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio