15 C
De Bilt

Lichaam bij strandje in ‘t Wed gevonden van 32-jarige man uit Polen

Zaterdagmiddag is het lichaam gevonden van de man die vrijdagavond bij het strandje in ‘t Wed in Overveen te water raakte. Het gaat om een 32-jarige Poolse man die met familie in Nederland op vakantie was. De familie is opgevangen.

De man was samen met zijn broer rond 18.00 uur met een luchtbed het water op gegaan. Hij verdween daarbij in het water en kwam niet meer boven, waarna de hulpdiensten werden gealarmeerd. Uit politieonderzoek is gebleken dat er geen sprake is van een misdrijf. Vermoedelijk is de man verdronken. Daarmee is het politieonderzoek afgerond.

Zoektocht ‘t Wed

Gisteren en vandaag is er door verschillende hulpdiensten en het publiek gezocht naar de man in het water. Uiteindelijk werd het levenloze lichaam van de man aangetroffen. Om in alle rust de zoekactie te laten uitvoeren was het gebied rondom het strandje in ‘t Wed vandaag afgesloten.

Burgemeester Elbert Roest; “Ik ben ontzettend dankbaar dat men gehoor heeft gegeven aan de oproep om het gebied niet te bezoeken. De reddingsdiensten hebben zo ongestoord hun werk kunnen doen. Chapeau voor de professionele inzet van de onderwaterzoekteams. Het is een tragedie wat er heeft plaatsgevonden. Wij leven mee met de familie van het slachtoffer en doen er alles aan om hen bij te staan,” aldus burgemeester Elbert Roest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio