13.8 C
De Bilt

Locaties Leidsevaartweg vallen af voor huisvesting asielzoekers

De gemeenten in de regio Kennemerland werken samen aan de opgave om huisvesting voor asielzoekers te realiseren. Voor Heemstede betekent dit dat we dit jaar ongeveer 108 asielzoekers op gaan vangen. Om deze mensen een plek te geven heeft de gemeente als mogelijke opvanglocaties Leidsevaartweg 5-7 en Leidsevaartweg 17-19 voorgesteld aan het COA. Het COA is verantwoordelijk voor de opvang van asielzoekers in Nederland. De beide locaties zijn na nader onderzoek komen te vervallen.

Locaties Leidsevaartweg ongeschikt

Wethouder Sam Meerhoff: “De gemeente Heemstede staat voor een maatschappelijke taak die impact heeft op de woon- en leefomgeving van inwoners. Het huisvesten van mensen die dringend een dak boven hun hoofd nodig hebben. De urgentie is hoog. Omdat de twee aangedragen locaties aan de Leidsevaartweg zijn afgevallen, moeten we op zoek naar alternatieven voor de opvang van de asielzoekers en amv’ers (alleenstaande minderjarige vreemdelingen), zoals regionaal afgesproken. We verkennen daarom opvanglocaties op verschillende plekken in Heemstede.“

Kleinschalige locaties

De gemeente kijkt daarbij niet alleen gemeentebreed naar locaties, maar ook naar kleinschalige locaties. Een of meerdere van deze locaties zijn bij voorkeur geschikt voor amv’ers, de alleenstaande jongeren tussen de 15 en 18 jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio