9.4 C
De Bilt

Informatieavond maatregelen geluidsoverlast wegverkeer in Bloemendaal, Heemstede en Zandvoort

Op dinsdag 19 maart organiseert Omgevingsdienst IJmond een informatieavond over geluidsoverlast door wegverkeer, namens gemeenten Bloemendaal, Heemstede en Zandvoort . Tijdens deze avond laten zij zien welke maatregelen ze de afgelopen jaren hebben genomen en waar we de aankomende jaren aan willen werken.

Omgevingsdienst IJmond informeert ook namens uw gemeente over de knelpunten waar geluidsoverlast kan zijn.

Meld u voor 15 maart aan

Inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties kunnen zich vóór 15 maart 2024 aanmelden voor de informatieavond via www.odijmond.nl/geluid-wegverkeer. De informatieavond vindt plaats op het gemeentehuis van Bloemendaal, Bloemendaalseweg 158 in Overveen. De avond start op dinsdagavond 19 maart om 19.30 uur en duurt tot uiterlijk 21.30 uur. Op de aanmeldpagina vindt u het volledige programma.

Maatregelen tegen geluidsoverlast

Elke vijf jaar brengt uw gemeente in beeld wat de impact is van wegverkeer op de woningen. Daarna stelt de gemeente een Actieplan Geluid Wegverkeer op. Dit Actieplan gaat over de wegen waarvoor de gemeente bevoegd gezag is. In het Actieplan staat een overzicht van alle aandachtspunten én staat beschreven welke maatregelen nodig zijn om, waar het gaat om lawaai van wegverkeer, de overlast te verminderen.

Mogelijke maatregelen zijn stil asfalt, gevelisolatie, verlaging van de snelheid van autoverkeer of zelfs geluidschermen. Meer informatie is te vinden op www.odijmond.nl/geluid. Op deze pagina leest u ook over het huidige Actieplan Geluid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio