4.8 C
De Bilt

Mantelzorgers in het zonnetje gezet

Aalsmeer – Het was vorige week de Week van de Mantelzorgers. Mensen die langdurig zorgen voor zieke familieleden of vrienden werden deze week in het zonnetje gezet. Mantelzorg en Meer verzorgde voor mantelzorgers in Aalsmeer diverse leuke activiteiten. Donderdag 7 en vrijdag 8 november ging wethouder Wilma Alink langs bij Eetze om de mantelzorgers persoonlijk te bedanken voor hun inzet.

In de Week van de Mantelzorg ontvingen de mantelzorgers die bekend zijn bij Mantelzorg en Meer een cadeaubon van de gemeente. Veel mensen hadden zich ook ingeschreven voor een van de activiteiten die Mantelzorg en Meer had georganiseerd. Zij hadden de keuze tussen activiteiten zoals bowlen, workshops, glowgolf en een diner bij Eetze.

Wethouder Alink wilde alle mantelzorgers graag een hart onder de riem steken: “Het is niet niks, wat deze mensen doen voor hun familie en vrienden. En het is ook zeker niet vanzelfsprekend. Mantelzorg vraagt veel van zorggevers en het is daarom niet meer dan terecht dat daar extra aandacht aan wordt gegeven. Niet alleen deze week. Ik ben blij dat Mantelzorg en Meer deze mensen ondersteunt en hoop van harte dat meer mensen gebruik gaan maken van de mogelijkheden die zij bieden.”

Zondag 10 november werd de week afgesloten met de Dag van de Mantelzorg. Mantelzorg en Meer biedt ook hierna mantelzorgers onder andere individuele ondersteuning, hulp om de zorg te delen met anderen, (veelal gratis) cursussen, gespreksgroepen en informatiebijeenkomsten.

Als mantelzorger biedt u zorg en hulp aan uw naaste met een chronische ziekte of beperking. 
Bij dit langdurig en intensief zorgen voor een ander, komt heel wat kijken. Het kan u veel voldoening geven. Maar ook  vragen oproepen of zorgen en twijfels met zich meebrengen.  Bij Mantelzorg & Meer vindt u betrokken en deskundige medewerkers, die begrijpen wat het betekent om mantelzorger te zijn.

Voor vragen, meedenken en andere vormen van ondersteuning kunt u terecht bij Mantelzorg & Meer. Onze diensten zijn meestal kosteloos. U vindt ons in de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Voor meer informatie kunnen mensen die mantelzorger zijn terecht op https://www.mantelzorgenmeer.nl/mantelzorg.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio