10.7 C
De Bilt

Martin Blok exposeert in gemeentehuis

Uitgeest – Wethouder Anke de Vink-Hartog opent woensdagavond 7 maart om 20.00 uur een expositie van acrylschilderijen van de Uitgeester Martin Blok in het gemeentehuis van Uitgeest. De expositie blijft tot vrijdag 20 april tijdens de openingsuren te bekijken.

Nieuwe hobby

In februari 2017 koos Martin Blok ervoor om schilderen als hobby te introduceren in zijn leven. Daarbij putte hij positieve inspiratie uit zijn creatieve achtergrond in de horeca en de patisserie. Schilderlessen bij Hannie van Rijn van Atelier Populusart in Beverwijk brachten hem ertoe om zich zelfstandig verder te ontwikkelen en zijn mogelijkheden op het doek te ontdekken.

Verschillende stijlen

Martin Blok: ‘Hannie heeft mij uitgedaagd om te werken in verschillende stijlen met verschillende technieken met acrylverf. De kwast, het paletmes maar ook toegepaste technieken met reliëfpasta, opgespoten verf en natuurlijk materiaal zijn aan bod gekomen. Van het naschilderen van een foto, leren kijken, tekenen, opzetten van de basis en afwerken tot aan het zelf creëren van, wat ik bescheiden zeg de eerste vorm van “kunst”. Schilderen is nu nog een hobby maar wie weet in de toekomst, de inspiratie en ideeën zijn er.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio