14.9 C
De Bilt

Meer elektriciens nodig in Amsterdam

Er is een enorm tekort aan elektriciens in Amsterdam en dat tekort verdubbelt de komende drie tot vijf jaar als er verder niets gebeurt. Daarvoor waarschuwt Techniek Nederland, de Nederlandse ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel (voorheen Uneto-VNI). De gemeente Amsterdam is daarom begonnen met de campagne Baan met Toekomst.

Nijpend personeelstekort

De installatiebranche in Nederland, waarin zo’n 150.000 vakmensen werkzaam zijn, zit te springen om nieuw personeel. Het gebrek is zelfs zo schrijnend dat elektriciens worden weggekaapt door headhunters. Maar dat biedt natuurlijk geen oplossing voor het tekort aan deze vakmensen in de hoofdstad. Met de campagne hoopt de gemeente Amsterdam meer vakmensen op te leiden en aan te trekken, want als er geen actie wordt ondernomen zouden de energietransitie en de bijbehorende klimaatdoelen in gevaar kunnen komen.

Betrouwbare elektriciens

Een ander gevaar van het grote personeelstekort in de installatiebranche, is dat de consument hierdoor regelmatig niet terecht kan bij de professionele elektriciens in Amsterdam en daardoor soms zonder het te weten uitwijkt naar louche elektriciens. Maar zo’n neppe elektricien het probleem verder verergeren en fors hogere kosten rekenen. Daarom blijft het juist nu van belang om enkel via betrouwbare sites als Elektricien.com verschillende Amsterdamse elektriciens gratis en vrijblijvend met elkaar te vergelijken.

Baan met Toekomst

Om het tekort aan vakmensen in Amsterdam op te lossen organiseert de gemeente Amsterdam oriëntatiedagen voor Amsterdammers die kennis willen maken met de technieksector en het volgen van een gratis omscholingstraject. De oriëntatiedagen zijn onderdeel van de campagne Baan met Toekomst. Deze campagne liep in de eerste instantie van 6 juni tot en met 21 juni 2022, maar wordt in september van dit jaar nog eens herhaald.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio