9.4 C
De Bilt

Meer laadpalen in Heemskerk nodig: inwoners gevraagd over locaties hiervoor mee te denken

Heemskerk – We rijden steeds meer elektrisch en hebben daarom meer laadpalen nodig. Op dit moment zijn er ruim 160 publieke laadpunten in Heemskerk. Om aan de toenemende laadvraag te kunnen voldoen, zijn er naar verwachting eind 2025 ruim 290 publieke laadpunten nodig. En in 2030 ruim 880. Inwoners van Heemskerk kunnen een reactie geven op de voorgestelde locaties van de laadpalen voor de periode tot 2026.

Via heemskerk.nl/laadkaart leest u hoe u een reactie geeft op de voorgestelde locaties. Bent u het niet eens met een locatie? Dan kunt u een reactie achterlaten. Hierin kunt u ook een suggestie doen voor een alternatieve locatie. Reageren kan tot en met 12 november 2023. De gemeente hoopt met deze werkwijze zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van inwoners.

Wat doet gemeente Heemskerk met de reacties?

Eind november wordt een samenvatting gedeeld van alle reacties. Hierbij wordt aangegeven welke voorstellen de gemeente heeft overgenomen. Als er een voorstel niet is overgenomen, wordt aangegeven waarom dat zo is.

Met de inbreng van de inwoners vernieuwt Heemskerk de laadkaart tot een locatiekaart. Op deze kaart staan de verplaatste laadpalen duidelijk aangegeven. In december 2023 wordt een concept-verkeersbesluit genomen voor de voorgestelde laadpaallocaties op de locatiekaart. Er is dan opnieuw de gelegenheid om een reactie te geven.

Vastgestelde locatiekaart

Aan het einde van dit proces volgt een verkeersbesluit. Hiermee wordt de locatiekaart vastgesteld. Tegen dit besluit kunt u tegen die tijd bezwaar indienen. De locatiekaart is pas geldig als de bezwaarprocedure klaar is. Eind 2025 wordt het proces herhaalt om een nieuwe locatiekaart vast te stellen voor de periode 2026-2030.

Waarom een locatiekaart?

Tot nu toe werd voor iedere aangevraagde laadpaal een verkeersbesluit genomen door de gemeente. Het nemen van een verkeersbesluit duurt 8 weken. Om dit proces te versnellen werd er een laadkaart opgesteld. Hierop staan voorgestelde locaties waar de gemeente tot 2026 laadpalen wil plaatsen. Zij nemen begin 2024 één verkeersbesluit voor alle voorgestelde locaties. Hiermee versnellen zij een aanvraag voor een laadpaal met 8 weken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio